Kapteeni Moisander murtui – "Emme ole tarpeeksi hyviä arvokisoihin"

Huuhkajien kapteenin Niklas Moisanderin kasvoilta paistoi valtaisa pettymys Unkari-tappion jälkeen.

urheilu
Suomen kapteeni Niklas Moisander.
Tomi Hänninen

Valmentaja Mixu Paatelaisen viesti pukukopissa pelaajille oli tappion jälkeen selkeä sekä tyly: Me emme ole tarpeeksi hyviä. Näin aloitti Huuhkajien kapteeni Niklas Moisander Yle Urheilun haastattelun pelin jälkeen.

- Se on myös valitettavasti totuus tällä hetkellä. Hävisimme taas peli yhteen erikoistilanteen nukahdukseen. Emme ole tarpeeksi hyviä joukkueena, eikä yksilöinä, eikä siksi voida päästä arvokisoihin. Eimme voi selitellä tätä millään muulla, Moisander ruoski omiaan.

Suomella oli ottelussa muutamat maalipaikat, jotka luonnollisesti kuuluivat pelisuunnitelmaan.

- Matsi oli juuri niin tiukka kuin odotettiin. Unkari on tosi fyysinen ja rutinoitunut joukkue. Lähdimme puolustamaan tiukasti, ja hakemaan niitä muutamia paikkoja, joilla oltaisiin saatu se tärkeä voitto. Nyt tämä kääntyi juuri päinvastoin, se harmittaa, Moisander jatkoi.

Suomi kärsi neljännen perättäisen tappionsa, ja haaveet EM-kisoista kaatuivat lopullisesti. Moisander kuitenkin lupaa, että karsinnat hoidetaan kunnialla loppuun asti.

- Suomi-paidan kun laittaa päälle, on se aina kunnia-asia. Mulla on ollut henkilökohtaisesti huonot karsinnat, ja se satuttaa. En ole pystynyt nostamaan omaa tasoa. Koko joukkueena voitetaan tai hävitään, mutta minulla on aina sata lasissa ja aina motivaatiota. Silti rehellisesti sanottuna, en ole tuonut joukkueelle kaikkea sitä, mitä pystyisin, murtunut kapteeni lopetti.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat