Niklas Ajo ajoi vaikeuksien kautta MM-pisteille

Suomalaiskuljettaja ei pystynyt pitämään lähtösijoitustaan, mutta ajoi silti vielä pisteille.

Niklas Ajo Kuva: RBA Racing Team

Niklas Ajo ajoi 13:nneksi Moto3-luokan kilpailussa Barcelonassa. Ajo starttasi Katalonian GP:hen kahdeksannesta ruudusta, mutta joutui kisan aikana taipumaan neljä sijaa.

Ajo ei ollut loppusijoitukseensa täysin tyytyväinen. Aika-ajot ja kahdeksas lähtöruutu lupasivat parempaa.

– Lähtö ja lähtökiihdytys eivät onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Radan suora on pitkä, joten pari kaveria pääsi heti imusta ohi, suomalaiskuljettaja pohti kisan jälkeen.

Ajon tavoitteena oli ajaa kärkiryhmän mukana, mutta siihen ei lopulta ollut mahdollisuutta.

– Kärki pääsi karkuun ja jäin taistelemaan isoon takaryhmään. Pystyin kuitenkin vielä ohituksiin ja nousemaan pisteille.

Katalonian osakilpailua kuvasi Ajon mukaan kaksi sanaa: vaikeaa ja hankalaa. Hän huomasi jo ensimmäisissä kaarteisa, että kaikki eivät olleet KTM:n tehdaspyörässä kohdallaan.

– Pyörässä ilmene melkoista tärinäongelmaa etenkin nopeissa mutkissa. Se kulutti takarengasta. Odotin pystyväni kärkiryhmään, mutta uusi pyörä ei istunutkaan tälle paikoittain pomppuiselle radalle, Ajo analysoi.

Suomalainen kertoi, että saavutetut pisteet tuntuvat hyvältä joka tapauksessa. Hänen mukaansa Moto3-luokka on tällä kaudella kovempi ja tasaisempi kuin koskaan aiemmin.

KTM-tiimin kuljettaja saalisti kauden seitsemännestä osakilpailusta kolme pistettä. Kokonaiskilpailussa Ajo on tällä hetkellä 18:s. Moto3-luokkaa johtaa Iso-Britannian Danny Kent. Hänelle sunnuntainen ykkössija oli jo kauden neljäs.

Katalonian GP TOP3:

1. Danny Kent GBR 40.59,419

2. Enea Bastiniani ITA 40.59,454

3. Efreb Vazquez ESP 41.00,019

...

13. Niklas Ajo FIN 41.18,505