Tuuli Petäjä-Sirén pumppasi kolmanneksi

Neljä suomalaistiimiä purjehti mitalilähdössä maailmancupissa Weymouthissa.

urheilu
Tuuli Petäjä-Sirén
Ville Sirén / SPV

Purjehduksen Weymouthin maailmancup päättyi sunnuntaina suomalaisittain hyviin tunnelmiin, kun peräti neljä tiimiä purjehti mitalilähdössä. Heistä Tuuli Petäjä-Sirén purjehti mitaleille. Hän oli mitalilähdön neljäs ja saavutti kokonaistuloksissa näin pronssia.

Samoilla vesillä Weymouthissa vuonna 2012 olympiahopeaa purjehtinut Petäjä-Sirén ei kuitenkaan ollut aivan tyytyväinen viikkoonsa, ja nälkää jäikin viikon päästä alkaviin EM-kisoihin.

- Paljon enemmänkin olisi ollut vielä tarjolla. Tämän päivän lähtö olisi ollut voitettavissakin. Viimeinen lenssi vei kuitenkin voimia kevyen tuulen vuoksi. Piti pumpata ihan urakalla, Petäjä-Sirén kertoi.

- Täältä kuitenkin saatiin, mitä tultiin hakemaan; Kovaa treeniä Italian EM-kisoihin. Olen hyvässä vireessä viikon päästä, hän hymyili.

Laser Radial -purjehtija Tuula Tenkanen purjehti päivän mitalilähdön hyvin ja oli päivän tuloksessa kolmas. Kokonaistuloksissa Tenkanen sijoittui kuudenneksi. Tenkanen oli päivän purjehdukseen tyytyväinen, mutta harjoiteltavissa lähdöissä on yhä parantamisen varaa.

- Lähdöt pitää saada parempaan kuntoon vielä, Tenkanen pohti.

Tapio Nirkko purjehti tänään viidenneksi ja kokonaissijoituksessa hän tuli kymmenenneksi. Nirkon tunnelmat olivat hyvät, muttei aivan riemuisat.

- Medal racessa purjehdukseni oli aivan ok. Läpi viikon on ollut hieman sellaista keskinkertaista tekemistä. Mutta etiäpäin mennään, totesi Nirkko.

49erFX-luokassa Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz purjehtivat hyvän lähdön tänään ja olivat seitsemänsiä. Kokonaistuloksissa naiskaksikko sijoittui kymmenenneksi purjehtien yhden parhaimmista kisoistaan.

*Suomalaissijoitukset Weymouthissa: *

Finnjolla: Tapio Nirkko (10)
Laser Standard: Kaarle Tapper (27)
Laser Radial: Tuula Tenkanen (6), Monika Mikkola (29)
470 miehet: Joonas ja Niklas Lindgren (22)
49erFX: Camilla Cedercreutz ja Noora Ruskola (9), Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva (12)
RS:X Naiset: Tuuli Petäjä-Sirén (3)

Seuraavan kerran koko maajoukkue on koolla elokuussa Riossa, kun päästään kokeilemaan tulevan vuoden olympiavesiä testikisassa.

Lähteet: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat