1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

HJK-kannattajat: "Tässä lorotetaan liigan ja fanien jaloille"

HJK siirtää IFK Mariehamnia vastaan pelattavan vierasottelunsa Liverpool-kohtaamisen tieltä. Vierasmatkoja varanneet ja maksaneet HJK-kannattajat eivät täysin sulata helsinkiläisseuran päätöstä.

HJK:n fanit ovat käärmeissään seuran päätöksestä siirtää MIFK-ottelu myöhempään ajankohtaan. Kuva: Tomi Hänninen

HJK pelaa elokuun ensimmäisenä päivänä kansainvälisen harjoitusottelun Liverpoolia vastaan Olympiastadionilla. Samaisena ajankohtana helsinkiläisten oli määrä pelata jalkapalloliigan vierasottelu IFK Mariehamnia vastaan.

HJK päätti kuitenkin siirtää kotoista liigaotteluaan harjoitusottelun tieltä.

– Suomalaisen jalkapallon arvostus ei tällä hetkellä ole parhaalla mahdollisella tasolla maajoukkueen kompuroimisen takia. Tässä lorotetaan nyt täysillä kotimaisen liigan ja myös kannattajien jaloille, HJK:n aktiivisiin kannattajiin lukeutuva Mikko Heinonen jyrähtää.

HJK-kannattaja kertoo, että elokuun alun vierasottelu Maarianhaminassa ympyröitiin paksulla tussilla heti otteluohjelman julkistamisen jälkeen. Kannattajat alkoivat varata jo huhtikuun alussa niin laiva- kuin lentomatkoja Ahvenanmaalla pelattavaan otteluun.

– Onneksi kaikkia ilmoittautumisia ei ole vielä maksettu laivayhtiöille. Odotettavissa oli, että vieraspeliin olisi lähtenyt peräti 200 fania, ja osa on jo maksanut matkansa.

– Toivottavasti HJK tulee nyt vastaan, ja maksaa heidän pääsylippunsa Liverpool-peliin, Heinonen sanoo.

Hän myös toivoo, että viime vuoden järjestelyistä on opittu sen verran, että kannattajille järjestetään oma katsomonosa kunnollisen tunnelman aikaansaamiseksi.

Heinosen mielestä keskellä HJK:n otteluruuhkaa pelattava harjoitusottelu Liverpoolia vastaan ei palvele joukkueen valmistautumista Mestarien liigan karsintoja ajatellen.

– Taloudellisesti Liverpool-ottelu on varmasti HJK:lle iso asia, mutta kyllä tässä haisee rahastuksen maku. Ymmärtäisin harjoitusottelun, jos samaan aikaan ei olisi ottelusumaa.

– Pahimmassa tapauksessa pelaajia loukkaantuu, kuten viime vuonna Barcelonaa vastaan ykkösvahti Michael Törnes, Heinonen huokaa.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoo Yle Urheilulle sopineensa tapaamisesta helsinkiläisseuran kannattajien kanssa.

– Tapaamme tiistaina fanien kanssa ja etsimme yhdessä ratkaisuja tähän asiaan, Riihilahti toteaa lyhyesti.

Lisätty 21.09: Aki Riihilahden kommentti.