1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

IFK Mariehamn suostui tällä kertaa ottelusiirtoon - ”Halusimme auttaa HJK:ta”

HJK halusi siirtää liigaottelunsa IFK Mariehamnin vieraana Liverpoolia vastaan pelattavan kansainvälisen harjoitusottelun tieltä. IFK Mariehamn suostui mukisematta siirtoon, mutta viime vuonna RoPSin halutessa siirtoa tämä ei onnistunut.

IFK Mariehamn ja HJK ottavat yhteen seuraavan kerran Suomen cupin ottelussa 15. elokuuta. Kuva: Tomi Hänninen.

IFK Mariehamnin toimitusjohtaja Peter Mattsson kertoo keskustelleensa viime viikonloppuna tiiviisti HJK:n toimitusjohtajan Aki Riihilahden kanssa ottelupäivän siirrosta. Lopulta sopu syntyi, vaikka uusi pelipäivä on vielä hämärän peitossa.

– On suomalaiselle jalkapallolle erinomainen asia, että saamme Liverpoolin tasoisen joukkueen Suomeen. Halusimme auttaa HJK:ta heidän pyrkimyksissään päästä Mestarien liigan karsinnoissa pitkälle, Mattsson sanoo.

HJK:n ja IFK Mariehamnin välinen liigaottelu oli määrä pelata samana päivänä (1.8.) kuin Olympiastadionilla pelattava Liverpool-ottelu. Vielä ei ole tiedossa milloin joukkueet pystyvät liigaottelunsa pelaamaan, sillä HJK:n otteluohjelmaan vaikuttaa Mestarien liigan karsintakierroksen ottelut.

– En tiedä kuinka paljon HJK-kannattajia olisi ollut tulossa Maarianhaminaan, mutta pelaamme jo 15.8. HJK:ta vastaan Suomen cupin välierässä. Katsotaan nyt rauhassa, millaisen uuden ottelupäivän liiga meille määrittää, Mattson tuumaa.

IFK Mariehamnin myötämielinen suhtautuminen HJK:n pyytämään ottelusiirtoon herättää hieman närää, sillä viime vuonna RoPS pyysi IFK:lta ottelupäivän siirtämistä oman euroruuhkansa takia.

Tuolloin maarianhaminalaisseura ei suostunut ottelusiirtoon.

– En muista tarkkoja yksityiskohtia. Siinä taisi olla otteluita liian tiheään, mutta ei näitä asioita voi verrata toisiinsa. Muistaaksemme yritimme silloinkin löytää uuden ottelupäivän, mutta se ei silloin onnistunut, Mattsson sanoo.