Suora

  • Elävä arkisto esittää

Timonen: ”Kyyneleitä piti pitää!”

Kimmo Timosen 17-vuotinen NHL-ura sai maanantaina Chicagossa satukirjalopun. Suomalaisveteraani päätti uransa Stanley Cup-pokaali päänsä päällä.

urheilu
Kimmo Timonen.
AFP / Lehtikuva

CHICAGO. Kimmo Timosen, 40, viimeisestä kaudesta voisi kirjoittaa kirjan. Suomalaispelaajan yllättämä keuhkoveritulppa vuosi sitten kesällä ei ollut ainoastaan päättää kuopiolaisen uraa, vaan koko elämän. Sitkeä Timonen taisteli itsensä pelikuntoon ja sai uskomattomalle tarinalle maanantaina upean lopun.

Timonen kertasi menneitä Yle Urheilun haastattelussa United Centerin jäällä.

- Kolmannessa erässä tuli istuttua paljon penkillä ja kyllä siinä oli erilaisia ajatuksia mielessä. Kyyneleitä piti pitää ja tunteita hallita. Siinä kävin läpi paljon asioita. Lähinnä sitä, miten tähän päästiin, tunteikas KalPa-kasvatti pudotteli.

- Elämä ei viime kesänä ollut enää minun käsissä. Paljon tehtiin sen jälkeen töitä, että tähän päästään ja perhe kärsi siinä sivussa olemassa Philadelphiassa. Se oli pitkä prosessi. Peli on antanut mulle paljon, mutta on sille uhrattukin.

Upea ele

Kolmannen mestaruutensa kuuteen vuoteen voittaneen Chicagon kapteeni Jonathan Toews oli palkintojen jaossa hereillä. Kapteeni totinen ojensi ensimmäisenä pokaalin pitkän uransa päättävälle Timoselle.

- Toews sanoi mulle aamulla, että ole valmiina, että annan sen sulle jos sellainen tilanne tulee. Meinasi jo siinä vaiheessa tulla kyynel silmään. Hän sanoi, että olen ansainnut sen. Se hetki on hienoin muisto, mitä mulla ikinä on, Timonen fiilisteli.

Timonen ei malttanut olla kehumatta kentis maailman parasta jääkiekkolijaa, Jonathan Toewsia eleestä.

- Ele kertoo kunnoituksesta molemmin puolin. Siinä on sellainen kapteeni, pelaaja ja ihminen, että mikä vain joukkue, kun saa tuollaisen pelaajan, niin varmasti menestyy. Kaikki katsovat häntä. Hän johtaa koko porukkaa.

Ennen palkintojenjakoa Chicagon piti kuitenkin voittaa jääkiekko-ottelun. Äärimmäisen tiukka sarja osoitti luonteensa maanantainakin ja avausmaalia saatiinkin odotella pitkään toiseen erään. Avausmaalin synnyttyä Timonen pomppasi varmasti metrin ilmaan.

- Tiesin, että jos päästään johtoon, hoidetaan homma, koska ollaan niin hyviä puolustamaan. Kun (Patrick) Kane teki toisen maalin, tiesin, että voitto on meidän. Tämä on uskomaton joukkue, missä on uskomaton ydinryhmä, sieltä kaikki lähtee.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat