Suomalaisnaisten turnaus ohi beach volleyssa - "Huonot fiilikset tästä jäi"

Riikka Lehtonen/Taru Lahti sijoittuivat yhdeksänneksi ja Emilia Nyström/Erika Nyström 17:nneksi Euroopna kisoissa.

Taru Lahti ja Riikka Lehtonen. Kuva: Pekka Viinikka.

Suomalaisnaisten pelit Euroopan kisojen beach volleyssa päättyivät pudotuspelien ensimmäisten otteluiden tappioihin Bakussa. Riikka Lehtonen / Taru Lahti sijoittuivat yhdeksänneksi ja Emilia Nyström / Erika Nyström 17. tilalle.

Riikka Lehtonen / Taru Lahti pääsivät lohkovoittajina suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle, jossa he hävisivät venäläisille Mariia Prokopeva / Ekaterina Syrtseva 18-21, 17-21

- Huonot fiilikset tästä jäi. Koko turnaus oli vaikeuksia, oma rento pelaaminen puuttui. Toki viimeisessä pelissä tuulikin teki tästä vaikeaa. Pelaaminen oli arkaa, Riikka Lehtonen sanoi.

- Todella iso harmitus: tarkoitus oli täältä tuoda mitali kotiin.

Azerbaidżanilaiskaksikko Vivian Cunha / Zinaida Liubymova voitti kotiyleisön hurratessa Nyströmit 21-19, 21-14.

- Ei pelattu hyvin, eikähän siinä muuta. Azerbaidżan ei ollut kummoinen, mutta syötti meitä paremmin. Paineita ei tullut kotiyleisöstäkään, mutta ei vain onnistuttu pelissämme. En ole ollenkaan tyytyväinen, huonosti pelasimme, Emilia Nyström totesi.

Piippo / Nurminen tappioon kolme-eräisessä

Itävallan Peter Eglseer / Daniel Müllner olivat miesten lohkovaiheen toisessa ottelussa niukasti parempia kuin Pekka Piippo / Jyrki Nurminen. Numerot olivat melkoisessa aamupäivän tuulessa 21-16, 15-21, 9-15.

Suomalaiset kohtaavat lohkon päätöspelissä valkovenäläiset Aliaksandr Kavalenka / Aliaksandr Dziadkou. He voittivat itävaltalaisparin 2-1 ja hävisivät latvialaisille 1-2.

Jatkopaikkaan Piippo / Nurminen tarvitsevat vähintään voiton selvitäkseen vertailuun Itävallan ja/tai Valko-Venäjän kanssa. Jos Piippo/Nurminen voittavat Valko-Venäjän ja Latvia Itävallan lasketaan näiden kolmen parin keskinäisten otteluiden pistesuhde sijoille 2-4 lohkossa. Jos taas Itävalta voittaa Latvian, on suomalaisten jatkopaikka selvä voitolla.