Suora

  • Elävä arkisto esittää

Lukas Hradecky ei kaipaa siirtoa - "Täällä saa isoja pelejä"

Bröndby on yksi Tanskan menestyneimpiä seuroja ja tekemässä paluuta huipulle.

urheilu
Lukas Hradecky
Lukas Hradecky.Tomi Hänninen

Suomen jalkapallon A-maajoukkueen ykköstorjuja Lukas Hradecky on jatkuvasti siirtohuhujen kohteena, mutta ei ole kiirehtimässä pois Bröndbystä.

- Köpis on yksi lempparikaupunkejani. Ei nyt ihan Turun tasoa, mutta lähellä, Hradecky naurahtaa.

- Tämä on kansainvälinen kaupunki, jossa monet puhuvt englantia. Ihmiset ovat avoimia ja juttelevaisia sekä täällä on rento kulttuuri. Vähän sellaista espanjatyylistä mañanamañana-tyylistä hommaa. Yhdistelmä tuo positiivisen viban sinne.

Bröndby on yksi Tanskan menestyneimpiä seuroja ja tekemässä paluuta huipulle. Liigamestaruuksia on tilillä kymmenen ja eurokentilläkin se teki mainetekoja 80- ja 90-luvuilla.

- Bröndbyllä on isoin historia tanskalaisista seuroista. FC Kööpenhamina on noussut menestyksessä jo rinnalle. Derbyt ovat Tanskan isoimpia urheilutapahtumia. Ne ovat ihan kuin Valioliigaa tai Bundesliigaa pelaisi. Tunnelma ottelun ympärillä on niin tiukka ja intensiivinen. Yksi iso syy miksi tänne siirryin oli, että saa sellaisia isoja pelejä.

- Lisäksi fanit ovat mahtavat. Minulla ei ole kiire täältä pois, Hradecky toteaa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat