Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ruotsalainen nappasi olympiapaikan Kemppaisen hyppysistä - kotiin tuomisina kuitenkin pronssia

Uusinnan kautta skeetin finaaliin päässyt Stefan Nilsson oli kiekon verran Marko Kemppaista parempi ja eteni uusinnasta kultaotteluun ja Rion olympialaisiin.

urheilu
EPA

Marko Kemppainen ja ruotsalainen Stefan Nilsson taistelivat viimeisinä kultaottelupaikasta neljän miehen uusinnassa. Viimeisenä ammuntavuorossa ollut Kemppainen lipsautti ratkaisevalla vuorolla toisen kiekon ohi ja ruotsalainen eteni Valerio Luchinin pariksi kultaotteluun.

Huti oli arvokas, sillä kultakamppailun lisäksi Kemppainen menetti jaossa olleen lipun Rion olympialaisiin. Seuraava mahdollisuus Ateenan olympialaisten hopeamitalistilla on olympiapaikan hankintaan heinä-elokuun vaihteen EM-kisoissa.

Pronssiottelun Kemppainen hoiti tyylikkäästi. Hän jätti vain yhden kiekon ehjäksi. Pronssista suomalaisen kanssa taistellut Tanskan Jesper Hansen teki yhden tuplapummin ja jäi kisassa neljänneksi.

– Kolmas sija on ookoo, se antaa itseluottamusta tuleviin kisoihin. Olympiapaikan menettäminen tosin vähän harmittaa, se oli minun ensimmäinen tavoitteeni näissä kisoissa, Kemppainen totesi Olympiakomitean tiedotteessa.

Euroopan kisojen voiton miesten skeetissä ampui Valerio Luchini.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat