1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

HJK haluaa vaihtaa ottelujärjestystä Mestarien liigassa

HJK:n varatoimitusjohtaja Kari Haapiaisen mukaan HJK pelaisi Mestarien liigassa toisella karsintakierroksella jälkimmäisen osa-ottelun kotona toisin kuin arpa osoitti.

Juhliiko HJK Mestarien liigan karsinnoissa tällä kaudella? Kuva: Lehtikuva.

HJK aikoo vaihtaa Mestarien liigan 2. karsintakierroksella osa-ottelut toisin päin kuin arpa osoitti. HJK nostettiin maanantain arvonnassa ennen latvialaista FK Ventspilsiä, joka tarkoittaisi normaalisti Klubin avaavan otteluparin kotona.

– Seurat ovat neuvotelleet, että ottelupari käännettäisiin. Nyt odotellaan Uefan lopullista päätöstä sen osalta, HJK:n varatoimitusjohtaja Kari Haapiainen kertoi Yle Puheen jalkapallokierroksella.

Ensimmäinen osaottelu olisi Haapiaisen mukaan tarkoitus pelata tiistaina 14. heinäkuuta Latviassa. Toinen osaottelu pelattaisiin viikon päästä siitä Helsingissä. Aloite muutoksesta tuli HJK:ta.

– Meillä on tapahtumien osalta päällekkäisyyksiä samanaikaisesti Helsingissä ja Töölön jalkapallostadionilla.

Haapiainen kehuu hyvin edenneistä neuvotteluista HJK:n toimitusjohtajaa Aki Riihilahtea. Hän on paikan päällä Uefan päämajassa Sveitsin Nyonsissa.

– Kun Aki sai neuvoteltua sen hyvään asentoon, niin kyllähän se on urheilullisesti parempi. Moni valmentaja haluaa aloittaa vieraissa, Haapiainen hehkuttaa.

Yle Urheilu tavoitti HJK:n toimitusjohtajan Aki Riihilahden neuvotteluiden keskeltä Sveitsistä. Hän ei vahvistanut otteluparin kääntämistä.

– En lähde kommentoimaan keskeneräisiä asioita. Niistä seuraa harvoin hyvää, hän painotti.

Ventspils putosi viime kaudella Mestarien liigan toisella karsintakierroksella niukasti ruotsalaiselle Malmölle yhteismaalein 0–1.

– Olin itse seuraamassa ottelua yhdessä Malmön Daniel Anderssonin kanssa. Tiedän, millaiset olosuhteet Ventspilsissä on, Riihilahti kommentoi.

Tulevalle Mestarien liiga -taipaleelle Riihilahti ei halunnut lähteä naulamaan tiettyjä tulostavoitteita.

– Lähdemme jokaiseen kilpailuun pärjäämään, toimitusjohtaja tyytyi sanomaan.

– Aiomme valmistautua otteluihin niin hyvin kuin me voimme valmistautua.

Ventspils on voittanut kaksi maansa mestaruutta peräkkäin. HJK ja Ventspils ovat kohdanneet aimminkin europeleissä. Vuonna 2001 HJK eteni Uefa cupin karsinnoissa jatkoon latvialaisten kustannuksella yhteismaalein 3-1.

Jarmo Lehtinen
Yle Urheilu