HJK murskavoittoon vajaamiehisestä Jarosta – euroarvonta yllätti kapteenin

Johan Brunellin ulosajo vajaan tunnin kohdalla sekoitti Jaron pelin. HJK latoi neljä maalia puolessa tunnissa ja venytti sarjajohtonsa seitsemään pisteeseen.

HJK:n Erfan Zeneli osui kahdesti. Kuva: Lehtikuva

HELSINKI. Liigakärki HJK:n ja FF Jaron kauden toinen keskinäinen kohtaaminen noudatti tuttua kaavaa. Toukokuun välienselvittelyn tapaan ensimmäinen puoliaika sujui tasaisissa merkeissä, mutta toisen 45-minuuttisen aikana tahtipuikkoa heilutti kotijoukkue.

Ottelu eteni tasaisena aina 57. peliminuutille saakka. Viidettä kertaa tällä kaudella HJK:n avauskokoonpanossa esiintynyt Toni Kolehmainen pinkaisi nopeaan vastahyökkäykseen. Jaro-toppari Johan Brunellin liukutaklaus kolahti Kolehmaista jaloille ja pietarsaarelaispuolustajan iltapuhde päättyi toiseen keltaiseen korttiin.

- Täytyy sanoa, että olen pettynyt ensimmäiseen puoliaikaan. Saumatonta touhua ja hirveästi virheitä. Toinen jakso oli meiltä hyvä. Toki siihen vaikutti vastustajan ulosajo, HJK-kapteeni Markus Heikkinen myönsi.

Samoilla linjoilla oli myös Heikkisen kiusana läpi ottelun pietarsaarelaisten hyökkäyksessä uurastanut Joona Veteli.

- Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Toinen puoliaika oli tasainen, kunnes HJK otti punaisesta kortista etumatkaa ja teki maalin. Siitä peli sitten repesi, 20-vuotias Veteli tiivisti.

Ensimmäistä kertaa Jaron hyökkäyksen kärkenä pelannut Veteli suoriutui urakastaan mainiosti. Veteli muodosti yhdessä meksikolaisen Riveran kanssa Jaron vaarallisimman hyökkäyspään kaksikon.

- Ihan hyvin meni oma peli ottaen huomioon, että olin nyt ensimmäistä kertaa hyökkääjän paikalla. Oma kausi olisi voinut mennä paremminkin, mutta ihan hyvin olen mielestäni saanut peliaikaa, Veteli muotoili.

HJK ei kauaa aikaillut Brunellin ulosajon jälkeen. Erfan Zenelin puolenvaihto tavoitti Demba Savagen ja Atom Tanaka viimeisteli maalin edestä helsinkiläisten avausosuman tunnin kohdalla. Osuma oli 27-vuotiaalle japanilaiselle  kauden viides Veikkausliigassa.

Mainioon pelivireeseen viime kierroksilla äitynyt Zeneli katkaisi Jaron pyristelyt lopullisesti kahdella maalillaan. 2-0-osuma syntyi rangaistuspotkusta. Zenelin illan toinen oli jälleen mainio osoitus klubilaisen monipuolisesta potkurepertuaarista. Tarkka sijoitus oikeaan yläkulmaan pienestä kulmasta sai HJK-kannattajat huutamaan Zenelin nimeä ottelun tauottua. Ousman Jallow viimeisteli 4-0-loppulukemat ja tuuletti samalla ensimmäistä liigamaaliaan HJK-paidassa.

Seitsemän pisteen sarjajohdossa porskuttava HJK käynnisti tänään ripeästi myös valmistautumisen tuleviin Mestarien liigan karsintoihin. Osa joukkueen valmennuksesta on näillä näkymin suuntaamassa heinäkuun alussa Latviaan seuraamaan hallitsevan mestarin ja tulevan eurovastustajan FK Ventspilsin otteita maan pääsarjassa. Joukkueen kapteenin karsinta-arvonta pääsi yllättämään.

- Täytyy tunnustaa, että minulla meni ihan ohi tuo arvonta. En edes muistanut, että tänään on se päivä. Jätkä sitten kysyivät ennen peliä, että mitä mieltä olen vastustajasta. Tällä kertaa pystyin ihan rehellisesti sanomaan, että ei mitään hajua, kippari Heikkinen veisteli.

- Näin kun europeliin on vielä monta viikkoa aikaa, niin ei sitä jaksa vielä liiemmin miettiä. Tässä on vielä paljon liigapelejä ja muutakin hässäkkää ennen tuota ottelua. Sitten kun peli tulee lähemmäksi niin valmistautuminen alkaa, Heikkinen täsmensi.

Aaro Linnalaakso
Yle Urheilu