Hollannin hurja loppukiri ei riittänyt – Japani puolivälieriin

Hollannin kavennus lisäajalla ei auttanu vaan hallitseva maailmanmestari Japani eteni puolivälieriin naisten jalkapallon MM-kisoissa Kanadassa.

Mizuho Sakaguchi ja Rumi Utsugi juhlivat Japanin voittomaalia Hollantia vastaan naisten jalkapallon MM-kisoissa kesäkuussa 2015. Kuva: EPA/Bob Frid

Jalkapallon MM-kisojen viimeisessä neljännesvälierässä Japani ja Hollanti kohtasivat Vancouverissa. Hallitseva maailmanmestari Japani aloitti maalinteon jo kymmenen minuutin kohdalla Saori Ariyoshin maalilla.

Ottelun toista puoliaikaa Hollanti aika ajoin jopa hallitsi, painostaen japanilaispuolustaja Aya Sameshiman melkein purkamaan pallon omaan maaliin. Japani pelastui takaiskulta vain maalivahti Ayumi Kaihorin reaktiopelastuksen ansiosta.

Ottelun 78. minuutilla Japanin Mizuho Sakaguchi viimeisteli hienon kuvion päätteeksi yläkulmaan lukemiksi 2-0.

Hollanti sai vielä lisäajalla mahdollisuuden kun Kirsten van de Venin pusku toi joukkueen maalin päähän. Onnekkaasti Kaihorin kainalosta sisään lipsahtanut maali jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi.

– Lähdin yrittämään vetoa vaikka ajattelinkin, että matkaa on maalille ja pitkät laukaukset eivät ole vahvuuksiani. Mutta päätin kuitenkin yrittää. Pelataan pudotuspelejä ja tappiolla olisivat pelit päättyneet tähän, joten olen tietenkin iloinen että voitimme, sanoi maalintekijä Sakaguchi APTN:lle.

Kaikki pudotuspelien kierrokset on nyt pelattu ja puolivälieräparit selvillä. Perjantain otteluissa kaksinkertainen maailmanmestari Yhdysvallat kohtaa Kiinan ja Saksa ottaa yhteen Ranskan kanssa.

Lauantaina historiansa ensimmäisen pudotuspelivoiton MM-kisatasolla ottanut Englanti kohtaa isäntämaa Kanadan ja kaikkien yllätykseksi ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Brasilian jatkosta pudottanut Australia kohtaa Japanin.

Ottelut näytetään suorana Yle Areenassa.