Suora

  • Urheiluruutu

NBA-varaustilaisuus pidetään ensi yönä: kärkilupauksen jättikoura puhuttaa, katso kuvat!

Suomessa jännitetään varataanko Pyrintö-kasvatti Joonas Cavén jollain NBA-varaustilaisuuden kierroksista. Maailmalla viraalihitiksi on puolestaan noussut Jalhil Okaforin jättiläismäinen käsi!

urheilu
Yksi NBA-varaustilaisuuden 2015 huippulupauksista, Karl-Anthony Towns.
Karl-Anthony Towns on monen paperissa NBA:n vuoden 2015 ykkösvaraus.EPA

Yhdysvaltain koripalloliiga NBA:n vuotuinen varaustilaisuus järjestetään torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Joukkueet valitsevat ennalta arvotussa järjestyksessä lupaavimmat yhdysvaltalaisyliopistojen ja muiden kansainvälisten liigojen nuoret pelaajat.

Suomalaisista varaustilaisuuteen on ilmoittautunut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengissä kesällä 2013 debytoinut Joonas Cavén. 211-senttinen laituri pelasi viime kaudella NBA:n farmisarja D-liigassa. Suomalainen ei amerikkalaissivustojen draftiveikkauksissa korkealla näy, mutta yllätyksiä voi aina tapahtua.

- Olen edennyt sillä mielellä, että jos tullaan draftatuksi, niin sitten tullaan. Jos ei, niin kaikki jatkuu kuten ennenkin, tarkkakätinen heittäjä kommentoi Suomen Koripalloliiton tiedotteessa.

Kuka on ykkönen? Huippulupauksen valtava käsi puhuttaa

Lupaavimmista varausprospekteista pidetään listausta. Urheilusivusto ESPN:n listalla kolmen lupaavimman pelaajan kärjen muodostavat Kentuckyn yliopiston Karl-Anthony Towns, Ohio Staten D'Angelo Russel ja Duken Jahlil Okafor. Lupaava latvialainen Kristaps Porzingis sekä Kongossa syntynyt, Yhdysvalloissa varttunut ja yliopiston sijaan Kiinassa vuoden ajan ammattilaisena pelannut Emmanuel Mudiay täydentävät monissa listauksissa draftin top-5:en.

Varaustilaisuus on Yhdysvalloissa ja koripalloilevassa maailmassa seurattu tapahtuma. Brooklynissa pidettävän tilaisuuden alla Duke-sentteri Okafor on noussut todelliseksi viraalihitiksi – tai pikemminkin Okaforin jättimäiset kädet! Katso twiittikuvat jättikourista alta, sekä lisäotoksia Okaforista pitelemässä erilaisia asioita jättiräpylöissään ESPN:n sivuilta täältä! (siirryt toiseen palveluun)

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähteet: Basket.fi, ESPN

Suosittelemme

Tuoreimmat