Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu

Suomalaisille vain yksi voitto judosta

Eetu Laamanen nappasi Suomen ainoan voiton Bakussa.

urheilu
EPA

Eetu Laamasen otteluvoitto perjantain avausottelussa jäi suomalaisten ainoaksi judon EM-kisoissa Azerbaidzhanin Bakussa. Antti Virta hävisi perjantaina heti avausottelussaan torstaina otelleiden Juho Reinvallin ja Jaana Sundbergin tapaan.

Laamanen aloitti Euroopan kisojen yhteydessä käydyt EM-kisat voitokkaasti. 24-vuotias mies kukisti ipponilla ajassa 3.27 Viron Kunter Rothbergin.

- Eetu ei päässyt alussa sylille ja virolainen pääsi pyöräyttämään pari kertaa. Sen jälkeen Eetu haki rohkeammin sylille ja onnistuikin siinä, valmentaja Markus Pekkola analysoi Judoliiton tiedotteessa.

- Odotetunlainen kamppailu. Tiesin, että kaveri tulee kovaa ja varoituksia tullaan jakamaan. Myös se oli odotettua, että ottelun edetessä se kääntyy minulle.

Laamasen toinen vastustaja oli portugalilainen Jorge Fernandes. Laamanen hävisi miesten edellisen kohtaamisen Fernandesille viime vuoden helmikuussa Pariisin Grand Slamissa. Tällä kertaa portugalilainen oli parempi yukolla.

Laamanen oli ottelussa hallitseva osapuoli ja portugalilaisen varhaisen varoituksen myötä kiinni voitossa aina viimeiselle puoliminuuttiselle asti. Fernandesin yuko tuli ajassa 4.41.

- Taktiikka piti hyvin. Tiesin, että kaveri yrittää matalia heittoja. Pääsin niitä blokkaamaan kauan ihan hyvin. Varoitusta oli varmasti ilmassa minullekin lopussa. Vähän ilmeisesti tuli lopussa aloituksesta eri tavalla ja teki uhrautumisheiton, jossa minun kylki sitten kastui, Laamanen kertasi.

Antti Virran kohtaloksi avauskierroksella koitui pieni oma virhe, josta italialainen vuoden 2009 EM-hopeamies Antonio Ciano käänsi ipponilla ottelun voitoksi. Ciano onnistui uchimatassa Virran harmiksi.

Lähteet: Suomen Judoliiton tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat