Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Jalkapallon Italian cup, Juventus - SPAL ja Atalanta - Lazio

Toyotan rallitoiminta saatetaan hoitaa Puuppolasta käsin - Tommi Mäkinen lähellä jättisopimusta japanilaismerkin kanssa

Vahvat huhut ovat siirtämässä kaudella 2017 mukaan tulevan Toyotan rallitoimintaa suomalaistiimin hoidettavaksi.

urheilu
Tommi Mäkinen
Tommi MäkinenTomi Hänninen

Viime elokuussa Suomessa MM-rallin aikaan vieraillut Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda ei ollut pelkästään huvin vuoksi liikkeellä. Julkisuudessa herra Toyoda esiintyi vähäsanaisesti ja salaperäisesti, mutta kulisseissa neuvottelut rallin nelinkertaisen maailmanmestarin Tommi Mäkisen kanssa kävivät kuumina.

Mäkinen oli kaikessa hiljaisuudessa rakentanut Toyota GT86 -urheiluauton koriin nelivetotekniikan, ja muuttanut auton muiltakin osin ralliteille sopivaksi.

Suomen MM-rallissa Mäkinen kyyditti Toyodaa Ouninpohjan erikoiskokeella, ja sai vahvasti moottoriurheiluhenkisen miehen innostumaan rallista yhä syvemmin. Samassa yhteydessä oli hyvä rupatella hieman myös liikeasioita.

Sittemmin Mäkinen on vieraillut entistä enemmän Japanissa ajamassa rakentamallaan ralliautolla näytösajoja. Yhteisymmärrys pääjohtaja Toyodan kanssa vahvistui, ja puheet tulevan rallitoiminnan mahdollisesta sijoittamisesta Suomeen ja Puuppolaan saivat rutkasti lisää pontta.

Lienee enää vain ajan kysymys, milloin Mäkisen yhteistyö autojätti Toyotan kanssa on julkistusvalmis. Tiimi tulee uusien rallisääntöjen mukaan rakennetulla Yaris WRC:lla MM-sarjaan kaudella 2017.

Toistaiseksi tiimiin on kiinnitetty ranskalainen Eric Camilli sekä Teemu Suninen, joka urakoi tällä kaudella useita eri ralleja kokemusta tulevaisuuteen keräten.

Mikäli kaikki menee Mäkisen suunnitelmien mukaan, saa hän vastattavakseen historiallisen suuren projektin. Koskaan aiemmin ei Suomesta käsin ole hoidettu mitään yhtä suurta projektia.

Viime kauden lopussa "rallieläkkeelle" jäänyt Mikko Hirvonen on myös mukana Tommi Mäkinen Racingin toiminnassa. Sen lisäksi että mies tähyilee aavikkoralleihin, on Hirvonen antamassa ajokoulutusta kehittyville kuljettajalupauksille. Tiettävästi Hirvosen tehtävänä on auttaa omalta osaltaan myös Toyotan kuljettajavalinnoissa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat