Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu

Lehtoselle jälleen juhlan aihetta – MM-pronssia!

Kaisa Lehtonen otti jo toisen arvokisamitalin tälle kesälle, kun hän nappasi triathlonin pitkänmatkan MM-pronssia.

urheilu
Kaisa Lehtonen
Kaisa LehtonenLehtikuva

Kaisa Lehtoselle kesän alku on ollut varsinaista vuoristorataa. Toukokuun lopussa Lehtonen voitti Euroopan triathlonliiton (ETU) järjestämän puolimatkojen Euroopan mestaruuden, mutta tämän jälkeen tuli paha takaisku: hän joutui jättämään Bakun Euroopan kisat väliin reistailevan polven ja reiden takia, jotka olisivat olleet elintärkeät Rion olympialaisia varten.

Lauantaina Lehtonen sai kuitenkin balsamia haavoilleen, sillä hän voitti Kansainvälisen triathlonliiton (ITU) pitkänmatkan MM-kisoissa pronssia. Kilpailu käytiin Motalassa, Ruotsissa normaalista poikkeavilla matkoilla kylmän veden takia.

Veden lämpötila Motalassa oli vain 14 astetta, joten uintimatkaa jouduttiin lyhentämään alkuperäisestä 4 kilometristä 1 500 metriin. Muut osuudet pysyivät ennallaan, joten pyöräilymatka oli 120 kilometriä ja juoksu 30 kilometriä.

Naisten kisan voitti Yhdysvaltojen Mary Beth Ellis ajalla 5.24.25 ja hopeaa otti Tanskan Camilla Pederen ajalla 5.31.48. Lehtosen loppuaika oli 5.33.41.

Miesten kilpailun voitti Ranskan Cyril Viennot (4.54.33). Hopealle tuli Tanskan Martin Jensen (4.54.46) ja ja pronssia Ison-Britannian Joe Skipper (4.55.10). Suomalaismiehistä parhaiten elite-sarjassa onnistuivat Jarmo Hast (27:s ajalla 5.30.59) ja Joel Jokinen (31:s ajalla 5.43.50).

Lähteet: Triathlonliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat