1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Juha Kankkunen ihastui uuteen aluevaltaukseensa Porschen rataluokassa: "Ilo laskea, kun on kunnon kamppeet"

Juha Kankkunen osallistui kahteen kisastarttiin kauden kolmannessa Rata-SM -viikonlopussa. Pienistä ajovirheistä ja keskivaiheen sijoituksista huolimatta Kankkunen jättää Pärnun maisemat hymyssä suin.

Myyty mies. Rallilegenda Juha Kankkunen ihastui rata-autoiluun päästyään ajamaan kaksi kisalähtöä tehokkaan Porschen ratissa. Kuva: Miika Wuorela

Juha Kankkunen nautiskeli kovaa ajamisesta tehokkaan rata-auton ratissa. Rallin nelinkertainen maailmanmestari tyylitteli Porsche GT3 Cup Challenge -luokassa kelpo sijoituksille.

Ei kyse ole siitä, etteikö Kankkunen tietäisi, mitä kovaa ajaminen on. Miehen kilometreillä ja kokemuksella peittoaa tuikitavallisen harrastajan mennen tullen. Siitäkin huolimatta uusi laji ottaa aina aikansa.

Kauden kolmannessa Rata-SM -viikonlopussa Kankkunen osallistui kahteen kisastarttiin.

- Tykkäsin kovasti. Seitsemäs ja kuudes sija, mutta hauskaa oli, hymyili Kankkunen.

Vaikka vauhti piirtyy edelleen 56-vuotiaan rallilegendan verkkokalvoille tavallista autoilijaa huomattavasti rivakammin, on uuden sisäistäminen haastavaa.

Syy siihen, ettei sijoitus ollut rallitulosten kaltainen, on selkeä ja yksinkertainen.

- Kokemattomuus rata-ajoon. Kyllähän minä siellä ohittelin ja muuta, mutta se että saa kaikki pikkujutut osumaan yhteen kierrokseen. Kuten tiimipäällikkömmekin sanoi, että tuolla mokasit sen, mitä oli jo taskussa.

Pienistä ajovirheistä ja keskivaiheen sijoituksista huolimatta Kankkunen jättää Pärnun maisemat hymyssä suin. Kylmiltäänkin mies osoitti, että huippuammattilaisen piirteet on yhä tallessa.

- Paras aikani olisi riittänyt paalupaikalle, mutta täytyy oppia pitämään sama vauhti yllä kierroksesta toiseen. Sitä opettelua seuraavaksi lisää. Hemmetin positiivinen juttu kuitenkin.

Viime aikoina Kankkunen on ulkoiluttanut enää lähinnä N-ryhmän viritteisiä, 300-hevosvoimaisia ralli-Subaruja oman talviajokoulunsa radoilla. Mikäli hyvä tunne kantaa tulevaisuuteen, nähdään Kankkunen toistekin nopean merkkiluokan menopelin ohjaksissa.

- Voi olla. Tämä ei ole kuitenkaan mitään jokkista, vaan ajetaan reilusti toisia vastaan. Ja ennen kaikkea alla on hienot autot. On ilo laskea, kun on kunnon kamppeet. Ännäläiset voi nyt jättää talliin - eikö vaan, Kankkunen velmuili.