Tunisian belgialaisluotsi otti hatkat, syynä maksamattomat bonukset

Tunisian jalkapallomaajoukkueen bonuksitta Afrikan mestaruusturnauksen puolivälieriin johdattaneen George Leekensin mitta tuli täyteen.

George Leekens Kuva: EPA

Belgialaisvalmentaja George Leekens on eronnut Tunisian jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan paikalta. Syynä irtisanoutumiseen ovat Leekensin mukaan maksamattomat bonukset.

66-vuotias belgialainen ehti toimia afrikkalaismaan valmentajana vasta vähän yli vuoden ajan. Leekensin luotsaamana Tunisia eteni aina Afrikan mestaruusturnauksen puolivälieriin saakka. Myös vuoden 2017 mestaruuskisojen karsinta alkoi mukavasti 8-1-voitolla Djiboutista.

- Leekensin kanssa on sovittu erosta ilman taloudellisia vaatimuksia. Tulemme palkkaamaan tehtävään uuden ulkomaalaisen valmentajan, luki Tunisian jalkapalloliiton tiedotteessa. Leekensin sopimus oli alunperin kaksivuotinen.

Leekens kiisti väitteet, joiden mukaan hänen lähtönsä syy liittyisi viimeperjantaiseen Soussen terrori-iskuun. Kymmenien hengen vaatineessa iskussa kuoli tiettävästi myös yksi belgialainen.

- Jotkut luulevat, että erosin terroristi-iskun takia, mutta se ei ole totta. Erollani ei ole mitään tekemistä iskun kanssa. Minä en pakene, Belgian maajoukkuettakin pariin otteeseen valmentanut Leekens julisti.

- Minun ja palloliiton välillä oli erimielisyyttä mestaruusturnauksen bonuksista. Neljä kuukautta kisojen jälkeen meille ei ole vieläkään maksettu.