Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomalaisen olympianelosen keihäsura loppui

Uransa lopettavan Tero Järvenpään parhaaksi suoritukseksi jäi neljäs sija Pekingin olympiafinaalissa vuonna 2008.

urheilu
Tero Järvenpää
Yle

Pekingin olympiakisojen nelonen,Tero Järvenpää kilpaili viimeksi kesällä 2012, mutta samana kesänä todettiin paha lonkkavaurio. Kivut olivat niin kovat, että Järvenpää joutui leikkaukseen samana syksynä.

Mutta vasta nyt mies heittää virallisesti "haskat tiskiin".

-Nyt tuntuu siltä että mies on kulutettu loppuun, toteaa Järvenpää Yle Urheilulle. Hän jaksoi uskoa vielä pitkään että on mukana Rio de Janeiron olympiakisoissa.

-Vuonna 2012 tehtiin iso lonkkaleikkaus ja uran piti kestää Rioon 2016, eli sen takia tossa väkisin pyristelin pari vuotta. Ajattelin, että josko vielä olympiaunelma elää, mutta nyt se alkaa olemaan kuopattu, sanoo Järvenpää.

Uran kohokohta Pekingissä

2010 Järvenpää oli olkapääleikkauksessa, mutta palasi kohtuukunnossa 2011 ja otti Kalevan Kisoissa hopeaa.

-Tavoite oli olla Lontoossa 2012, sen piti olla uran päätavoite, mutta sitten lonkka petti alta ja nyt ollut vammasia vuosia monta kappaletta. Nyt alkaa olemaan lonkka siinä kunnossa, että heittämistä ei kannata enää jatkaa.

Järvenpää yritti vielä tosissaan kuntouttaa itseään, mutta ei päässyt enää siihen kuntoon mitä arvokisaheittäjältä olisi vaadittu.

-Isoin tekijä siinä varmaan oli se että olin kolmatta vuotta loukkaantuneena hyvien kesien jälkeen. Se on yleensä sellainen aika, että siinä kohtaa ei enää tukia kauheasti heru ja jatkaminen on aika haastavaa, kertoo 30-vuotias Järvenpää.

Järvenpään uran parhaaksi suoritukseksi jäi neljäs sija Pekingin olympiafinaalissa vuonna 2008. Silloin Suomella oli kolme miestä viiden parhaan joukossa kun Tero Pitkämäki otti pronssia ja Teemu Wirkkala oli viides.

-Mun iskun paikka oli juuri Pekingissä, totesi Järvenpää.

Diplomi-insinööri haluaa opiskella valmentajaksi

Siviilissä Järvenpää on kuntoutuksensa ohessa opiskellut tekniikan insinööriksi.

-Nyt heittäydytään kohta kalkkiviioille diplomityön kanssa ja elokuussa pitäisi saada diplomi-insinöörin paperit käteen. Tiukkaa työn hakua tässä nyt on luvassa ja pitäisi päästä leivän syrjään kiinni, mietiskelee Järvenpää.

Myös valmentaminen on alkanut kiinnostaa. Järvenpää on käynyt neuvomassa muutamia tamperelaisia heittäjiä ja haluaisi myös opiskella lisää valmennusta.

-Nyt on aika hyvä toi Kuortaneen urheilijoille suunnattu ammattivalmentajatutkinto ja se kovasti kiinnostaa. Jos aika ja mahdolliset työt sallii, niin haluaisin sen kyllä käydä, kertoo Järvenpää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat