Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

F1-legenda ei palkinnoistaan piittaa – vaihtoi "rumat pytyt" autopesuihin

Niki Lauda ei tykkää F1-palkintojen ulkonäöstä. Itävaltalaismestari vei aikoinaan pokaalinsa huoltoasemalle.

urheilu
Niki Lauda.
EPA

Kolminkertainen F1-mestari Niki Lauda niitti jo kilpauransa aikana mainetta värikkäillä lausunnoillaan ja sama tahti on jatkunut vuosikymmenien ajan. Lauantaiaamuna itävaltalaismestari kertoi BBC:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) vähät välittävänsä F1-pokaaleistaan.

- Ne ovat rumia ja minulle täysin turhia. Minulla on muistot tallella, joten en tarvitse palkintoja, Lauda kertoi.

BBC tiedusteli 66-vuotiaan Laudan näkemystä F1-palkinnoista sen jälkeen, kun hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton oli kritisoinut pystien huonoa laatua.

- Lewis on oikeassa. Pokaalien tulisi olla tietynarvoisia ja niiden ulkonäöstä pitäisi katsottaessa tykätä, Lauda totesi.

Vaikka palkintojen ulkonäkö ei ole Laudaa miellyttänyt, vuosina 1975, 1976 ja 1984 mestaruuksiin ajanut väriläiskä on kuitenkin keksinyt pysteilleen käyttöä.

- Annoin ne kaikki paikalliselle huoltoasemalle. Annoin ensimmäisen palkintoni (huoltoaseman) omistajalle ystävyytemme merkiksi, mutta sen jälkeen sain kaikkia pokaaleitani vastaan loppuelämäksi ilmaiset autopesut.

Enää palkinnot eivät kuitenkaan huoltoasemalla ole.

- Ne olivat niin huonossa kunnossa, että ystäväni haki ne sieltä pois. Lapseni kiillottivat pokaalit ja panivat myyntiin eBayhin. Nyt joudun taas maksamaan autopesuista, Lauda naurahti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat