Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu

HIFK-sankari hehkutti: Kruununjalokiviä

Jalkapallon Veikkausliigan Helsingin paikalliskamppailun, Stadin derbyn, tunnelma keräsi ylisanoja pelaajilta.

urheilu
Tommi Vesala juhlii Kastriot Kastratin kanssa HIFK:n tasoitusmaalia
Tommi Vesala (edessä) juhlii Kastriot Kastratin kanssa HIFK:n tasoitusmaalia.Tomi Hänninen

Kauden toinen paikalliskamppailu HJK:n ja HIFK:n välillä päättyi ensimmäisen tapaan 1-1-tasatulokseen. Atomu Tanaka iski HJK:n johtoon, mutta Tommi Vesala tasoitti viimeisillä minuuteilla.

– Se on euforinen hetki ja hetkeksi siinä menettää todellisuuden tajunsa, Vesala kertasi hetkeä, kun ampui pallon maaliin 86. peliminuutilla ja syöksyi tuulettamaan kannattajien päätyyn.

HJK:lle tasapeli maistui tappiolta. Sarjakärki on nyt ottanut kolmesta viime pelistä vain kaksi pistettä. Nyt peli oli hallussa, mutta maalinteko tuotti ongelmia.

– Harmittaa vietävästi. Suurimman osan ajan peliä tämä oli täysin hanskassa. Luotiin hyvin tilanteita ja kombinaatioita, mutta viimeisessä ratkaisussa ei sitten oikein ollut tarvittavaa laatua, HJK:n keskikentällä uurastanut Toni Kolehmainen summasi.

HJK:n peli yskii juuri sillä hetkellä, kun suuret pelit lähestyvät. Mestarien liigan karsinta alkaa ensi viikolla ja sitä ennen perjantaina on liigan kärkikamppailu RoPSia vastaan.

– Pelin sisällä meidän taso ailahtelee liikaa. Pallonmenetyksiä tulee tällä hetkellä liikaa ja ennen kaikkea erikoistilanteissa pitää puolustaa paremmin. Niistä on päästetty ihan liikaa maaleja, Kolehmainen mietti.

HIFK:lle tasapeli oli jo kauden kahdeksas. Viime hetken osumiakin on tullut monissa peleissä.

– Saimme koottua itsemme, kuten monta kertaa aikaisemminkin. Useimmiten jaksamme painaa hyvällä jalalla pidemmälle kuin vastustaja. Tänään se näytti taas vähän siltä, HIFK-pakki Vesala hymyili.

10 521 katsojaa, laulua, soihtuja, liput liehuivat. Harvinaista suomalaisessa liigakamppailussa.

– Nämä paikallispelit ovat kruununjalokiviä omalla uralla. Se meteli ja fanien käymä vuoropuhelu nostaa henkisesti itsensäkin uudelle tasolle, Vesala hehkutti.

– Ainutlaatuisia pelejä. Viimeksi olen ollut derbyssä Turun aikoina TPS-Inter-matsissa, mutta tämä oli pykälää isompi juttu. Soihdut ja muut. Tämmöisistä asioista pelaajat saavat lisää energiaa pelaamiseen, Kolehmainen komppasi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat