Suora

  • Elävä arkisto esittää

EM-purjehduksessa haetaan Rion maapaikkaa

Portugalin Portossa aloitettiin maanantaina kuusipäiväiset 49erFX –luokan Euroopan mestaruuskisat.

urheilu
Suomen 49erFX -tiimi
Suomen 49erFX -tiimiRachel&Richard/Ocean Images

Suomen purjehdusmaajoukkuetta Portugalissa edustavat Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva sekä Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz. Molemmat tiimit aloittivat kisansa mainiosti ja purjehtivat tasaiset neljä lähtöä.

Ruskola ja Cedercreutz purjehtivat sijat 7, 4, 7 ja 10 ja ovat kokonaistilanteessa sijalla kymmenen. Noora Ruskola oli hyvillä mielin aloittamassa palaveria valmentajansa Joakim Wileniuksen kanssa.

- Ihan hyvillä fiiliksillä ollaan. Pystyttiin tekemään aika tasainen sarja ja pysyttiin kymmenen parhaan joukossa. Tuuli oli kevyttä ja maininki kovaa, mutta hyvin pärjättiin.

- Tavoittelemme jälleen ehdottomasti medal raceen pääsyä, mutta nyt ollaan vielä toki kisan alussa, Ruskola summasi.

Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva purjehtivat sijat 5,6, 15 ja 8 ja ovat kokonaissijalla 13. Kanerva totesi päivän olleen kohtalainen tasaisen sarjan vuoksi. Kolmannen lähdön 15 sija harmitti, mutta perään otettu kahdeksas sija pelasti jälleen päivää.

- Meillä oli hyvä vauhti koko päivän ja olisimme voineet pystyä jopa parempaankin, mutta aivan hyvä aloitus. Kolmannessa lähdössä valitsimme väärän laidan ja se kostautui, mutta nyt on sitten se droppi (poisheitto) hoidettu pois, Kanerva nauroi.

49erFX EM-kisapäivät Portossa Portugalissa 6.-11.7. Euroopan mestaruus ratkeaa lauantaina. Tiistaina kisan aloittavat myös miehet, mutta Suomesta ei ole paikalla purjehtijoita.

Lähteet: Suomen Purjehdus ja Veneilyn tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat