Suora

  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Mäkinen uudesta nimityksestä: "Haaste on kova"

Toyota on nimittänyt Tommi Mäkisen tallipäälliköksi, kun talli palaa takaisin rallin MM-sarjaan 2017. Mäkisen mukaan aikataulu on tiukka, jotta auto saadaan kuntoon ajoissa.

urheilu
Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen kertoi Toyota-pestistään.Isto Janhunen / Yle

Tommi Mäkinen on nimitetty Toyotan tallipäälliköksi, kun talli palaa rallin MM-sarjaan 2017. Mäkinen on itse asettanut omat ja tiiminsä tavoitteet korkealle.

– Aika helppo on tavoitteita asettaa, kun katsoo kenen kanssa yhteistyömme on alkanut. Toyota on maailman suurin valmistaja ja brändinäkin ykkösenä, niin onhan meidän tietysti tehtävä parhaamme. Haaste on kova ja tarvitaan kovasti ammattilaisia mukaan, että pystymme tulevaisuudessa voittamaan ralleja, Mäkinen kertoo Yle Urheilulle.

– Täytyy tehdä hyvä tuote, jotta saadaan myös huippukuljettajat kiinnostuneeksi tulemaan mukaan.

Mäkinen on jo aloittanut rakentamaan organisaation ja suunnittelutiimin kokoamista. Talli panostaa voitosta kamppailemiseen täysillä.

– Kyllä me panostamme tähän projektiin tietysti täysillä ja tarkoitus on tosissaan kilpailla kärkisijoista. Voimia laitetaan niin paljon, että saataisiin mahdollisimman kilpailukykyinen paketti heti ensimmäiselle kaudelle, mutta aikatauluhan meillä on jo aika tiukka. Kiire tulee todella saada kaikki kuntoon.

– On saatava valtava määrä testikilometrejä ajettua ympäri maailmaa. Se ottaa paljon aikaa.

Mahdollisuudet kärkisijoille ovat Mäkisen mukaan vain tiimistä itsestään kiinni.

– Meistä se on kiinni, miten hyvin osaamme tehdä läksymme ja riittääkö meidän ammattitaitomme, kokemuksemme ja osaamisemme. Siitä siinä on kysymys. Mutta kyllä uskon, että näin mielenkiintoiseen projektiin saadaan hyvä tiimi kasaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat