Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini

Toyotalta odotetaan voittoja heti: "Ogier enemmän kuin todennäköinen vaihtoehto ykköseksi"

Useita suomalaisia rallimaailman huipulle nostanut manageri Timo Jouhki pitää hallitsevaa maailmanmestaria Sébastien Ogieria luonnollisimpana vaihtoehtona Toyotan ykköskuljettajaksi.

urheilu
Kiistaton kunkku. Sébastien Ogierin nimi kabinettipuheissa tietää työnantajalle rahanmenoa.
Kiistaton kunkku. Sébastien Ogierin nimi kabinettipuheissa tietää työnantajalle rahanmenoa.Miika Wuorela

Sébastien Ogieriin kiteytyy tällä hetkellä rallimaailman kyvykkäimmät ranteet, joilla mies varmuudella sompaa työnantajansa auton ykkösenä ruutulipulle - useimmissa kilpailuissa.

Kun kyse on kahden autojätin välienselvittelystä, on ratkaisevaan rooliin myös saatava paras mahdollinen pelinrakentaja. Juuri sellainen, kuin Ogier on osoittanut olevansa.

- Kuskit jäävät vielä arvailujen varaan. Tietysti he tähtäävät siihen, että saavat parhaat mahdolliset heti alkuvaiheessa. Ensimmäinen vuosi tai pari ovat kuitenkin opettelua. Ei ole realistista ajatella, että kukaan esimerkiksi Volkswagenin kolmikosta liittyisi tiimiin vielä vähään aikaan, arvelee Jouhki.

Toyotan mukaantulon lähestyessä, ovat kanssakilpailijat innostuneet "miinoittamaan" takakenttänsä. Se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi jokainen Volkswagenin kuljettajakolmikosta on sitoutunut tiimiin useiksi vuosiksi eteenpäin.

Niinpä ainakaan Ogierin liikkumista ei ole tehty helpoksi. Voimassa olevan sopimuksen rikkominen kun ei käy niin vain.

- Milloinkaan ei saa sanoa, ettei se olisi koskaan mahdollista. Pitää ajatella, että kyseessä on maailman suurin autonvalmistaja Volkswagenin kanssa. Eivät he lähde pelleilemään. Mutta se millä aikataululla he saavat kaikki osatekijät kasaan, sitä on vaikea sanoa. Ainakin toisen kuljettajista pitäisi olla paras, jotta tiimi kykenee voittamaan.

Ranskalaisesta saatetaan siis ajan myötä leipoa rallihistorian muhkeimman lompakon haltija. Miehen kohdalla palkkaneuvotteluissa on aina kuljettajan markkinat.

- Ogierin asema on ajan myötä vain vahvistunut, oli hän missä tahansa. On enemmän kuin todennäköistä, että hänet halutaan kuljettajaksi. Ainakin he tutkivat sitä mahdollisuutta, koska on kyse maailman parhaimmasta kuljettajasta, Jouhki muistuttaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat