1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

3 ottelua ja 114 maalia takkiin – valmentaja: "Otimme ensimmäisen askeleen eteenpäin"

Mikronesian turnaus Papua Uusi Guineassa ei mennyt ihan putkeen. Jalkapallojoukkueen päävalmentaja vastasi arvostelijoille.

Kuva: EPA

Mikronesia jäi lievästi sanottuna jyrän alle aiemmin tällä viikolla Pacific Games -jalkapalloturnauksessa. Joukkue pelasi kolme ottelua, joissa se päästi omiin yhteensä 114 maalia.

Pahiten Mikronesiaa löylytti Vanuatu, joka paukutti taululle lukemat 46–0. Vanuatu on Fifan rankig-listalla sijalla 200. Yhteensä joukkueita Kansainvälisen jalkapalloliiton kyseisellä listauksella on 209.

Mikronesian australialaisvalmentajaa Stan Fosteria on arvosteltu turnauksen jälkeen. Osa on ollut sitä mieltä, että oli väärin viedä kokemattomat nuoret Papua Uusi Guineaan, jossa Pacific Gamesit pelattiin. Lisäksi on pohdittu, tarvitsevatko pelaajat henkistä apua murskatappioiden jälkeen.

– Mahdollisesti, mutta he ovat nuoria ja sitkeitä. Suurin osa heistä ei ollut käynyt kylänsä ulkopuolella ennen turnausta, vastasi päävalmentaja Foster australialaiselle ABC-kanavalle.

Forsterin mukaan nuorten palava halu pelata jalkapalloa oli syy, miksi hän jäi valmentamaan joukkuetta.

– Valitsin kehittyvän joukkueen nuoria pelaajia, mistä minua on kritisoitu. Jos lapset eivät olisi olleet niin innoissaan tästä, olisin pakannut laukkuni ja palannut Australiaan.

Mikronesiassa asuu noin 100 000 ihmistä 600 eri saarella. Foster kertoi, että monet joukkueen pelaajista olivat ensimmäistä kertaa esimerkiksi hississä.

– Silti tämä oli fantastinen kokemus, kuten avausseremonia ja tapaamamme hienot ihmiset. Luulen, että nämä pyyhkivät pois osan pettymyksestä, joka tuli pelikentältä.

Valmentaja on toiveikas tulevaisuuden suhteen. Siitäkin huolimatta, että kaikki eivät Mikronesian esiintymistä maajoukkueotteluissa hyväksyneet.

– Kun menen takaisin, odotan arvostelua niiltä, joiden mielestä joukkue on nolannut maan. Toivon kuitenkin, että olemme ottaneet ensimmäisen askeleen eteenpäin, jotta voimme jonain päivänä olla vahvoja.

Muissa Pacific Games -otteluissaan Mikronesia hävisi Tahitille 0–30 ja Fijille 0–38.