Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Häikäisevä Williams teki sen taas – neljäs Grand Slam –voitto putkeen!

Serena Williams onnistui toistamiseen urallaan saavuttamaan itsensä mukaan nimetyn "Serena Slamin".

urheilu
Serena Williams
Serena Williams on voittanut upealla urallaan 21 Grand Slam -turnausta. EPA

Maailmanlistan ykköspelaaja Serena Williams voitti Wimbledonin Grand Slam –turnauksen. Finaalissa yhdysvaltalainen kukisti Espanjan Gabrine Muguruzan suoraan kahdessa erässä luvuin 6-4, 6-4.

Voitto merkitsee sitä, että Williams juhlii neljättä peräkkäistä Grand Slamia, eli hän on kaikkien turnauksien hallitseva mestari tällä hetkellä. Williams on pystynyt urallaan kertaalleen samaan vuosina 2002–2003.

Muguruza sai oteluun unelma-alun, kun espanjalainen mursi Williamsin syötön heti ensimmäisessä pelissä. Mestari pääsi kuitenkin kamppailun edetessä paremmin vauhtiin ja hän käänsi erän edukseen luvuin 6-4.

Toisessa erässä Muguruza oli jo 1-5-tappiolla, mutta selkä seinää vasten pelatessaan hän heräsi upeean taisteluun. Vahvasyöttöinen Williams ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan mestari nappasi 12 ässän turvin erävoiton 6-4. Ottelu kesti tunnin ja 22 minuuttia.

Muguruzan ei tappiosta huolimatta tarvitse hävetä esitystään. 21-vuotias espanjalainen pelasi upean turnauksen ja hän nousee maailmanlistan sijalta 20 varmuudella kymmenen kärkeen.

Mestaruus oli Williamsille jo uran 21. Grand Slam –turnauksissa. Williamsilla on mahdollisuus saavuttaa harvinainen Grand Slam, jos hän voittaa kauden viimeisen suurturnauksen US Openin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat