Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros

Serena Williams kehui vuolaasti nuorta haastajaa – "Hän pitelee tätä palkintoa pian"

Wimbledonin kuudetta kertaa voittanut Serena Williams ylisti finaalin jälkeen vastustajaansa.

urheilu
Serena Williams voitti Wimbledonin
Serena Williams vilkutti yleisölle palkintolautasen kanssa.EPA

Serena Williamsin historian 21:s Grand Slam –voitto oli monella tapaa historiallinen. Hänestä tuli 33 vuoden ja 289 päivän iässä kaikkien aikojen vanhin Wimbledon-voittaja. Ennätystä piti aiemmin hallussaan katsomossa istunut Martina Navratilova.

Williams kukisti finaalissa turnauksen yllättäjän Gabrine Muguruzan. Espanjalainen taisteli ajoittain hienosti, mutta Williams vei voiton luvuin 6-4, 6-4.

- Tämä tuntuu niin hyvältä. Gabrine pelasi todella hyvin. En edes tiennyt, että ottelu oli ohi, sillä hän taisteli niin hyvin lopussa. Hän pitelee tätä palkintoa hyvin, hyvin pian, Williams kehui.

Williams on nyt voittanut kaikki neljä Grand Slam –turnausta putkeen. Ensimmäistä kertaa hän ylsi "Serena Slamiin" vuosina 2002–03. Williams on enää yhden voiton päässä Steffi Grafin 22 Grand Slam -voiton ennätyksestä.

- En voi uskoa, että seison täällä saavutettuani toisen "Serena Slamin". Tämä on niin siistiä. On ollut ilo ja kunnia antaa niin monta vuotta tälle paikalle, Williams kertoi.

Muguruza, 21, oli ennen finaalipaikkaa yltänyt Grand Slam –tasolla parhaimmillaan puolivälieriin. Turnauksessa 20:nneksi sijoitettu espanjalainen nousee varmuudella kymmenen kärkeen maailmanlistalla. Nouseva tähti oli finaalin jälkeen liikuttunut.

- Nautin tästä paljon. En osaa kuvailla tuntemuksiani. Olen todella ylpeä ja iloinen siitä, että pääsin tänne, Muguruza sanoi.

- Grand Slam –finaali on minulle unelmieni täyttymys ja haluan onnitella Serenaa. Hän osoitti olevansa maailman ykkönen, Muguruza tunnusti.

Lähteet: AFP

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat