Suora

  • Urheiluruutu

Maaginen Djokovic murskasi Federerin historiallisen unelman

Novak Djokovic voitti kolmannen kerran urallaan Wimbledonin Grand Slam –turnauksen.

urheilu
Novak Djokovic
Novak Djokovic oli jälleen vahvempi kuinEPA

Roger Federer haki sunnuntaina historiallista kahdeksatta Wimbledon-voittoaan, jolla hän olisi ohittanut kaikkien aikojen tilastossa Pete Samprasin. Samalla hänestä olisi myös tullut historian vanhin voittaja legendaarisella nurmikentällä.

Saavutusten tiellä oli jälleen tuttu mies, sillä viime vuoden tapaan ykkössijoitettu Novak Djokovic oli finaalissa liian vahva. Djokovic vei neljään erään venyneen kamppailun luvuin 7-6(7-1), 6-7(10-12), 6-4, 6-3.

Federer aloitti ensimmäisen erän loistavasti ja hänen syöttötyöskentelynsä oli yhtä vahvaa kuin semifinaalissa Andy Murrayta vastaan. Kumpikin mursi erässään kertaalleen vastustajan syötön ja edessä oli katkaisupeli. Federer teki ratkaisuhetkillä helppoja virheitä ja Djokovic vei tie breakin helposti luvuin 7-1.

Toisessa erässä molemmat pelaajat olivat omissa syöttövuorissaan vahvoja. Ratkaisua haettiin jälleen katkaisupelistä, josta muodostui huima jännitysnäytelmä. Federer aloitti kehnosti, mutta lopulta hän selvitti peräti kuusi murtopalloa. Voittolukemat kirjattiin sveitsiläiselle 12-10.

Djokovic aloitti kolmannen erän vahvasti, kun hän onnistui syötönmurrossa. Tämän jälkeen ottelu jouduttiin keskeyttämään hetkeksi sateen vuoksi. Serbi ei hätkähtänyt tauosta ja maailmanlistan ykkönen vei kolmannen erän 6-4.

Neljännessä erässä Djokovic karkasi lopullisesti, sillä Federerin otteista alkoi näkyä väsymys. Sveitsiläinen sortui helppoihin virheisiin, kun etenkin rystylyönnit jäivät liian usein verkkoon ja Djokovic vei ratkaisuerän helposti. Ottelu kesti neljä minuuttia vaille kolme tuntia.

Djokovic, 28, on voittanut urallaan yhdeksän Grand Slam –turnausta. Ainoa titteli, joka on karttanut häntä, on Ranskan avointen voitto.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat