Suora

  • Jalkapallon EM-karsinnat: Armenia-Suomi
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

NBA:ssa tehtiin koripallohistoriaa: ensimmäinen naispuolinen päävalmentaja

Becky Hammon oli ensimmäinen vetovastuussa operoinut sekä voiton saalistanut naispuolinen valmentaja koripallosarja NBA:n kesäliigassa.

urheilu
Los Angeles Clippersin DeAndre Jordan ja San Antonio Spursin Tony Parker taistelevat pallosta NBA:n pudotuspeleissä 2015.
San Antonio Spurs putosi viime kaudella NBA:n läntisen konferenssin puolivälierissä Los Angeles Clippersille.EPA

NBA-seura San Antonio Spursin apuvalmentaja Becky Hammon teki viikonloppuna kahdesti koripallohistoriaa. Hän toimi ensimmäisenä naisena päävalmentajana maailman kovatasoisimman miesten koripallosarjan kesäliigassa ja johdatti joukkueensa myös voittoon.

38-vuotias Hammon toimi viime kauden Spursin kakkosluotsina, mutta Las Vegasin kesäliigassa, jossa joukkueet peluuttavat nuoria lupauksia ja tuoreita varauksia nainen nostettiin vetovastuuseen. Lauantain pelissä San Antonio otti vielä nokkaan New Yorkilta.

- Sain ensimmäisen pelin vyölleni, Hammon kommentoi pelin jälkeen toimittajille.

- Olen kiitollinen mahdollisuudesta. Minusta tuntuu kuin olisin kasvi, jolla on voimakkaat juuret, muttei ole vielä puhjennut kukkaan, valmentaja runoili.

Sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Spurs kaatoi Milwaukeen joukkueen pistein 89-74 ja Hammon sai tililleen historiallisen voiton.

Hammonilla oli mittava peliura ennen valmennushommia. Hän pelasi Yhdysvaltain WNBA-liigaa, sekä kausien välissä Euroopassa muun muassa Espanjassa ja Venäjällä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Suosittelemme

Tuoreimmat