1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Entiseltä F1-kuljettajalta suora neuvo: Älä korvaa Räikköstä Ferrarilla

Entinen F1-kuljettaja Mark Webber on neuvonut Kimi Räikkösen korvaajaksi huhuttua Daniel Ricciardoa suorin sanoin.

Daniel Ricciardo. Kuva: EPA/HERBERT NEUBAUER

Red Bullilla kuusi vuotta F1-sarjaa ajanut Mark Webber on antanut neuvonsa maanmiehelleen Daniel Ricciardolle.  Hän vieraili sunnuntaina Australian Perthissä Ricciardon luona.

Webberin mielestä 25-vuotiaan australialaisen pitäsi jatkaa vielä Red Bullilla, vaikka Ricciardoa on viety huhuissa viime viikkoina Ferrarille Kimi Räikkösen korvaajaksi.

– Aina ei saa vaadittavaa kalustoa käyttääkseen lahjakkuuttaan. Sitä Danielilla riittää, Webber sanoo The West Australianin (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa.

– Se on turhauttavaa. Mutta sanoisin, että hänen pitäisi selvityä tilanteesta hetken ajan, Webber lataa.

2010-luvun alussa neljä kertaa putkeen tallienvälisen kilpailun F1:sissä voittanut Red Bull on jäänyt kauas kärjestä tällä kaudella.  Tallilla on kasassa 63 pistettä ja se on jääny reilusti kärkikolmikosta Mercedeksestä, Ferrarista ja Williamsista. Myös Ricciardon oma kausi on ollut ailahtelevainen. Hän loisti viime kaudella, mutta tänä vuonna paras sijoitus on ollut Monacon viides sija.

– Hänellä on ongelma edessä tulevaisuudessa päätöksensä kanssa. Mutta se on hyvä ongelma, koska hänen arvonsa on sensaatiomainen. Daniel on kermaa kakun päällä. Hän on yksi parhaista, Webber hehkuttaa.

Viime perjantaina Ricciardo väitti itse F1-sarjan virallisilla verkkosivuilla, että Ferrari ei ole ollut häneen yhteydessä.