Hyppää sisältöön

Ruotsalaislaskija liittyy lopettaneiden alppihiihtäjien joukkoon – "Olen saavuttanut tavoitteeni"

Jessica Lindell-Vikarby liittyy lopettaneiden alppihiihtäjien joukkoon. Ruotsalaislaskija teki debyyttinsä maailmancupissa jo 13 vuotta sitten.

Jessica Lindell-Vikarby Kuva: EPA

Jessica Lindell-Vikarby saavutti viime kaudella vihdoin arvokisamitalin, kun hän laski Vailin MM-kisoissa suurpujottelussa pronssille. Nyt 31-vuotias laskija on päättänyt lopettaa mittavan kilpauransa.

- Tunnen, että olen saavuttanut tavoitteeni, osittain viime talven MM-mitalin ja toissavuotisen suurpujottelucupin kakkossijan vuoksi, Lindell-Vikarby kertoi tiedotteessaan Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun)mukaan.

- Tämä on ollut fantasinen matka ja olen ylpeä siitä, mitä olen tehnyt rinteessä ja sen ulkopuolella. Kaipaan varmasti kilpailuja ja matkustamista tämän toisen perheeni kanssa.

Expressenin (siirryt toiseen palveluun)haastattelussa Lindell-Vikarby myöntää, että selkäongelmat olivat yksi syy uran lopettamiseen.

- Päätökseen vaikutti koko paketti, mutta on selvää, ettei selkäni ole parhaassa mahdollisessa kunnossa, hän sanoi lehdelle.

- Olen miettinyt tätä (päätöstä) pitkään, ja se on ollut vaikea. Tämä on ollut iso osa elämääni, eikä sellaista päätetä yhdessä päivässä.

Lindell-Vikarby debyyttinsä maailmancupissa vuonna 2002. Hän otti ensimmäisen maailmancupin palkintosijoituksensa viisi vuotta myöhemmin Lake Louisessa, kun hän sijoittui super-G:ssä kolmanneksi. Kaiken kaikkiaan hän ehti startata 228 maailmancupin osakilpailuun. Hän voitti kaksi osakilpailua ja saavutti kahdeksan palkintosijaa. Lindell-Vikarby edusti Ruotsia kolmissa olympialaisissa (Torino, Vancouver ja Sotshi) ja MM-kilpailuissa seitsemän kertaa (St. Mortiz, Santa Caterina, Åre, Val d’Isere, Garmisch-Partenkirchen, Schladming ja Vail.)

Viime aikoina naisalppihiihtäjiä on lopettanut useampikin. Maanantaina kilpauransa päättämisestä ilmoitti Kathrin Zettel. Tätä ennen saman olivat tehneet muun muassa Nicole Hosp ja Andrea Fischbacher.

Lisätty kello 15.56 Expressenin haastattelun kommentit.