Woods uhoaa ennen British Openia: "Luulette, että olen kuollut ja kuopattu"

Tiger Woodsin pelit ovat sujuneet suorastaan surkeasti viime aikoina. Entinen maailmanlistan ykkönen vakuuttaa olevansa teräkunnossa, kun golfin British Open alkaa torstaina.

urheilu
Tiger Woods lehdistötilaisuudessa.
Tiger Woods lehdistötilaisuudessa.EPA

Tiger Woods juhli British Openin voittoa vuosina 2000, 2005 ja 2006, mutta ei kuulu tämän vuoden ennakkosuosikkeihin. Päinvastoin. 14-kertainen major-turnausvoittaja ja entinen maailman ykköspelaaja on pudonnut rankinglistalla sijalle 241 ja hänen viimeisestä major-turnauksen voitostaankin on kulunut jo 7 vuotta.

Tästä huolimatta Woodsin itseluottamus on korkealla ennen torstaina alkavaa British Openia, ja hän uskoo haastavansa jopa Jordan Spiethin voittotaistoon. Spieth hakee jo kolmatta perättäistä major-turnauksen voittoaan.

- Tiedän, että moni teistä luulee, että olen kuollut ja kuopattu, mutta olen yhä täällä edessänne, Woods piikitteli toimittajia British Openin lehdistötilaisuudessa.

- Olen yhä nuori ja rakasta kilpailemista. Edelliset majorit ovat olleet minulle vaikeita loukkaantumisten ja uuden lyönninopettelun takia. Mutta tunnen itseni varmaksi ja olen saanut kontrollin takaisin.

"Old Course on paras paikka maailmassa"

39-vuotias Woods kärsi viime vuonna selkäongelmista. Hän joutui tämän takia leikkaukseen ja pitämään taukoa pelaamisesta sekä muuttamaan lyöntiään. Woods kiinnostaa kuitenkin yhä niin katsojia kuin mediaa, ja British Openin lehdistötilaisuudessa hän veti ”tuvan” täyteen.

Woods osallistui ensimmäiseen British Openiin jo vuonna 1995, jolloin hän oli vielä amatööri. Hän sijoittui tuolloin jaetulle 68. sijalle. Yhdysvaltalaisen mukaan St. Andrewsin Old Course -kenttä aiheuttaa yhä hänelle samanlaisen tunnekuohun kuin aikaisemminkin.

- Kaikki palautuu aina mieleen. Se on yksinkertaisesti paras paikka maailmassa pelata golfia ja sellaisena se tulee aina olemaan minulle.

Korjaus kello 17.47: Lisätty Woodsille kolmas British Openin voitto.

Lähteet: Daily Mail, BBC

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat