Ennakkosuosikki Spieth hyvissä asemissa British Openissa – Johnson kärjessä toiseen päivään

Amerikkalaiset pelasivat samassa ryhmässä hyvässä hengessä, vaikka Spieth varasti Johnsonilta voiton golfin viime major-turnauksessa.

urheilu
Dustin Johnson ja Jason Spieth
Kärkeen itsensä pelannut Dustin Johnson (vas.) ja Jason Spieth etenivät St. Andrewsin väylillä sulassa sovussa.EPA

Tämän vuoden British Openin ennakkosuosikki, Yhdysvaltain Jordan Spieth lähtee turnauksen toiseen päivään hyvistä asemista. Hän on tällä hetkellä jaetulla seitsemännellä sijalla tuloksella 67 lyöntiä eli viisi alle parin.

Hän joutui kuitenkin toteamaan samassa ryhmässä lyöneen maanmiehensä Dustin Johnsonin paremmakseen. Osat vaihtuivat, sillä Spieth vei voiton Johnsonin nenän edestä US Openissa.

Miehet olivat vielä väylän puolivälissä tasatuloksessa 31, mutta Spiethin 13. ja 17. reiän bogit päästivät Johnsonin karkumatkalle.

31-vuotias Johnson lähtenee johdossa kisan toiseen päivään tuloksella -7, yhteensä 65 lyöntiä. Toisena lyönnin päässä kärjestä on yhteensä viisi pelaajaa.

Vasta 21-vuotiaalla Spiethillä on mahdollisuus tehdä historiaa ja voittaa toisena miehenä kaikki kauden kolme major-turnausta. Hänellä on jo taskussaan voitot Mastersista ja US Openista.

Johnson hamuaa tililleen major-voittoa niiden kierrettyä hänet viime vuosina.

– Kaikki tietävät, että perjantain ja lauantain sää on hankala, joten oli tärkeää saada hyvä aloitus. Kaksi seuraavaa päivää ovat hyvin haastavia, Johnson sanoi.

Klo 18.41 korjattu: sijoitus tällä hetkellä.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat