Ruotsin yleisurheilutähti joutuu jättämään kisoja väliin - "Olen pettynyt ja vihainen"

Loukkaantumiset ovat hankaloittaneet sisäratojen pituushypyn hallitsevan Euroopan mestarin valmistautumista kohti Pekingin MM-kisoja.

Michel Torneus Kuva: EPA

Länsinaapurin pituushyppykomeetta Michel Tornéus on saavuttanut vuodesta 2012 lähtien joka vuosi arvokisamitalin.

Maaliskuussa käytävissä Prahan EM-sisäratakilpailuissa elämänsä kunnossa ollut Tornéus ponkaisi vielä mestaruuteen Ruotsin ennätystuloksella 830.

Nappionnistumisen jälkeen loukkaantumishuolet ovat kuitenkin varjostaneet 29-vuotiaan huippu-urheilijan harjoittelua.

Hallikisoissa yleensä erinomaisesti viihtynyt Tornéus on pystynyt kilpailemaan kesäkaudella vain Oslon Timanttiliigan osakilpailussa, jossa hän sai vastatuulimittelössä tulokseksi 775.

Bislettin kilpailun jälkeen Tornéus on joutunut jättämään vaivojensa takia väliin Pariisin Timanttiliigan osakilpailun sekä Sundvallin pituuskisan.  

- Tällä hetkellä olen pettynyt ja samalla vihainen, tunnustaa Ruotsin MM-mitalitoivo Dagens Nyheter -lehdelle.

Tornéus saa odottaa ulkoratakauden toista kilpailuaan ainakin parin viikon ajan, sillä hän ei pysty kisaamaan ensi viikon Karlstadin eikä sen jälkeisen Lontoon yleisurheilutapahtumassa. 

Ruotsalaisen askelmerkit ovat tähdätty seuraavaksi Tukholman Timanttiliigan kotiosakilpailuun, joka pidetään 30. heinäkuuta. Tornéus taistelee tällä hetkellä aikaa vastaan.

Pekingin MM-kilpailut järjestetään 22.-30. elokuuta. Miesten pituushyppykarsinta on ohjelmassa maanantaina 24. päivä ja seuraavan päivän finaalissa ratkotaan pituuden MM-mitalit.