Suora

  • Urheiluruutu
  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu

Jääkiekkoura jäi taakse - nyt tavoitteena MM-mitali yleisurheilussa!

Ruotsin tämän kauden korkeushyppysensaatio Erika Kinsey on mielenkiintoinen urheilijapersoona.

urheilu
Erika Kinsey, Ruotsin korkeushyppylupaus
Erika Kinsey, Ruotsin korkeushyppytoivo Pekingin MM-kisoissaEPA

Monacon perjantaisessa yleisurheilluillassa 27-vuotias korkeushyppääjä osallistuu vasta uransa toiseen Timanttiliigan osakilpailuun.

Ruotsalainen kohautti kesäkuun 21. päivä yleisurheiluväkeä ylittämällä Tsheboksarissa kaksi omaa ennätyskorkeutta ja lopulta korkeuden 197, jota paremmin on tällä kaudella ponnistanut vain kolme naista maailmassa.

Ruotsin kaikkien aikojen tilastossa Kinseyn noteeraus yltää kolmanneksi - edellään vain Kajsa Bergqvist (206) ja Emma Green (201).

Kinsey oli lupaava korkeushyppääjä nuorena ja hän on nuorten Euroopan mestari Hengelosta vuosimallia 2007. Tämän jälkeen hänestä ei kuulunut juuri mitään yleisurheilun saralla.

Erika (o.s. Wiklund) Kinsey on monipuolinen urheilija, joka kyllästyi korkeushypyn, pituuden ja kolmiloikan kilpailemiseen jossain vaiheessa ja vaihtoi hetkeksi piikkarit jääkiekkoluistimiin.

Erikan jääkiekkoura päättyi kuitenkin siihen, kun hän mursi kaukalossa kylkiluunsa ja kova isku puhkaisi lisäksi hänen keuhkonsa.

Viime vuonna hän törmäsi ohiolaismieheen, solmi myöhemmin avioliiton ja muutti Atlantin yli Missouriin. Talvikauden hän opiskeli liikuntaa Yhdysvalloissa ja teki yleisurheilussa lupaavia tuloksia eri lajeissa (korkeus 192, pituus 617 ja kolmiloikka 13,11).

Kinseyllä on harvinaisen tiukka asenne dopingiin.

- Se (doping) tuhoaa urheilun, jos asialle ei tehdä mitään. Mielestäni on väärin, että kertaalleen kärähtäneet urheilijat voivat palata takaisin, Kinsey linjaa Expressen-lehdelle.

Lähteet: Expressen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat