Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 6.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut

Komea seiväsennätys toi Suomen nuorille toisen EM-mitalin

Niko Koskinen venyi seiväshypyssä ennätykseensä ja saavutti yleisurheilun alle 19-vuotiaiden EM-hopeaa Eskilstunassa.

urheilu
Yleisurheilu yleiskuva
EPA

Janakkalan Janan Niko Koskinen hyppäsi kisan alussa säästeliäästi ja tiesi hyvin hyppykuntonsa. Kolme avaushyppyä eri korkeuksista 505, 520 ja 530 ylittyi komeasti. EM-kisojen alla Koskinen teki ennätyksensä 530 Orimattilassa.

Eskilstunassa Koskinen sivusi ensin uransa parasta tulosta ja taistelussa Euroopan mestaruudesta selvitti jopa viimeisellään uudet ennätyslukemat 535.

Koskinen yritti lopussa vielä korkeuksia 540, 545 ja 550 kertaalleen ja hänen ennakkoluuloton taistelu palkittiin hopealla, sillä tällä kaudella 560 korkeuden ylittänyt britti Adam Hague oli 550:n ylityksellä omaa luokkaansa, kuten tilastotulosten perusteella oli ennakkoon odotettavissakin.

Niko Koskisen valmentaja-isä Jouko Koskinen kertoi ennen arvokisoja, että hänen suojatillaan on ehjä harjoituskausi ja lisäksi loukkaantumiset eivät ole haitanneet päivittäistä työntekoa.

Tomas Wecksten sijoittui tuloksella 525 neljänneksi ja jäi viiden sentin päähän Ranskan EM-pronssimies Alioune Senestä, joka pystyi finaalissa omaan ennätykseensä. Tommi Holttinen oli seiväskisan kymmenes omalla ennätyksellä 510.

Mitali oli Suomelle toinen yleisurheilun alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa. Lauantaina estejuoksija Alisa Vainio saavutti EM-pronssia. Vainio oli lähellä ottaa toisenkin EM-mitalin, sillä hän sijoittui sunnuntaina 5000 metrillä neljänneksi ennätysajalla 16,27,91.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat