Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Amatööri siirtyi golfin British Openin kärkeen

Paul Dunne on ehdolla turnauksen ensimmäiseksi amatöörivoittajaksi 85 vuoteen. Kauden kolmatta major-turnauksen voittoaan jahtaava Jason Spieth lähtee viimeiseen päivään hyvistä asemista.

urheilu
Paul Dunne
Golfamatööri Paul Dunne pelaa elämänsä turnausta.EPA

Golfin British Openin kärki vaihtui sunnuntain kolmannen kierroksen jälkeen. Kisaa molempien kierrosten jälkeen johtanut Yhdysvaltain Dustin Johnson teki neljä bogia ja putosi sijalle 18.

Kahdella pelaajalla on erittäin hyvät mahdollisuudet tehdä historiaa.

Irlantilainen Paul Dunne teki hyvän bogittoman tuloksen kuusi alle ja nousi kärkeen yhteistuloksella 204 yhdessä Etelä-Afrikan Louis Oosthuizenin ja Australian Jason Dayn kanssa. Dunnella on mahdollisuus nousta ensimmäiseksi British Openin amatöörivoittajaksi 85 vuoteen.

Dunnen kierros on jo päässyt historiankirjoihin, sillä se on paras 54 reiällä tehty amatöörin tulos Open-turnauksissa koskaan.

– Golfpallo tekee edelleen mitä haluan, nyt on vain enemmän katsojia kuin yleensä, Dunne kommentoi.

Myös Jordan Spieth haluaa kirjoittaa nimensä historiankirjoihin valloittamalla kolme major-turnausta saman kauden aikana. Kaksi hänellä jo on, ja yhdysvaltalainen lähtee hakemaan kolmatta maanantaina hyvistä asemista.

Hän teki niin ikään tuloksen kuusi alle ja on nyt lyönnin perässä kisaa johtavaa kolmikkoa.

– Halusin olla tänään kärsivällinen ja antaa lyöntien tapahtua. Kun sain puttini kohdalleen, alkoi sujua, Spieth kertoi.

– En ole miettinyt kolmen suoraa pelaamiseni aikana, mutta ei voi tietää, mitä huomenna tapahtuu, hän sanoi.

Mikko Ilonen karsiutui turnauksen kahdelta viimeiseltä kierrokselta. Neljäs, ja samalla viimeinen kierros pelataan poikkeuksellisesti maanantaina huonojen sääolosuhteiden keskeytettyä kisan pariin otteeseen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat