Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Äiti katseli kauhuissaan televisiosta, kun poika taisteli hain kanssa surffikisoissa

Sunnuntaina pysäyttävällä videolla näkyy, kun hai hyökkää surffaajan kimppuun kesken suoran lähetyksen. Surffaajan äiti katseli kauhuissaan poikansa kamppailua tv:stä.

urheilu
Mick Fanning, World Surf League
EPA

Australialainen surffaaja Mick Fanningh koki sunnuntaina kauhun hetkiä hain hyökätessä hänen kimppuunsa kesken World Surf Leaguen kilpailun Etelä-Afrikassa.

Kauhun hetkiä koki myös tapahtuman suoraa livelähetystä televisiosta kotonaan seurannut Elizabeth Osborne, joka voimattomana katseli, kun hänen poikansa hävisi aallon alle hain evän vilahtaessa ruudussa.

Fanningin veli Sean kuoli auto-onnettomuudessa 17 vuotta sitten ja hänen äitinsä oli varma, että todistaa nyt toisen poikansa kuolemaa. Näin ei kuitenkaan onneksi käynyt, vaan surffari taisteli itsensä vahingoittumattomana turvaan hain hampailta.

Suojelusenkeli matkassa

Kolminkertaisen maailmanmestarin veli oli äidin mukaan suojelusenkelinä matkassa.

– Se oli kamalinta mitä olen koskaan todistanut tapahtuvan kenellekkään perheestäni. Kun Sean kuoli, en nähnyt sitä. Tämä tapahtui suoraan silmieni edessä ja se oli kamalaa, Osbourne kertoi Australian yleisradiolle ABC:lle.

– Olin niin peloissani. Kun se aalto tuli, olin varma että hän on mennyttä.

Fanning todisti sisukkuutensa ja kylmäpäisyytensä tilanteessa. Hän kertoi myöhemmin iskeneensä haita nyrkillä kylkeen ja vain odottaneensa hampaita iskeytyväksi ihoonsa.

– Potkin ja karjuin. Näin kyllä evän, mutta en hampaita. Kun uin karkuun odotin koko ajan puraisua, hän kertoi haastattelussa tapahtuman jälkeen.

Fanning kertoi, että hai oli varmaan jäänyt kiinni köyteen, jolla hänen jalkansa oli kiinni surffilaudassa.

Harvinainen tapaus

Surffaus on Australiassa todella suosittua ja vaikka haiden hyökkäyksiä toisinaan tapahtuu, ne ovat kuitenkin harvinaisia. Seitsenkertainen maailmanmestari Layne Beachley kertoo AFP:lle, ettei ole koko uransa aikana edes nähnyt haita.

– Olen surffannut 40 vuotta ja en ole koskaan nähnyt haita surffatessani tai ollut vaarassa. Valaat ja delffiinit ovat joskus olleet ahdistavan lähellä, mutta hait eivät koskaan, Beachley kertoi ABC:lle.

Surffaajat kuitenkin tietävät riskit.

– Kyllä me surffaajat ymmärrämme, että tässä ympäristössä tälläistäkin voi tapahtua ja siksi siellä oli pelastusveneitä partioimassa. Mutta emme ole koskaan nähneet tämän tapahtuvan kisojen aikana.

– Nyt olen nähnyt kaiken, tapaus on todella erikoinen.

Katso video hyökkäyksestä täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AFP, ABC

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat