Palloliiton Casagrande ei nimeä pääepäiltyä: "Normaali, standardi prosessi"

Suomen Palloliitto on vahvasti mukana jalkapallon Kakkosen epäillyn vedonlyöntivilpin tutkimuksissa. Pääsihteeri Marco Casagrande ei kuitenkaan kommentoi, onko pääepäiltynä KaaPo vai MuSa – vai kumpikaan.

Marco Casagrande Kuva: YLE

Epäilyt tulosmanipulaatiosta ja vedonlyöntivilpistä jalkapallon Kakkosen ottelussa porilaisen Musan Salaman ja Kaarinan Poikien välillä on saanut jupakkaan liittyvät tahot toimimaan. Veikkaus on aloittanut tutkimukset, mutta myös Suomen Palloliitto on läheisesti mukana.

- Meillä on normaali prosessi käynnissä. On saatu tietty vihi, joita tulee kuitenkin kauden mittaan tasaiseen tahtiin. Niitä tarkistetaan sitten omien prosessien kautta ja ollaan yhteydessä eri tahoihin ja odotellaan tuloksia, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kommentoi tilannetta Yle Urheilulle.

Myös Veikkauksen mukaan heittelyä kertoimissa ja epäilyjä vilpistä nousee kausittain useita ja kynnys tutkintaan on matala. KaaPon 2-1-voittoon päättyneessä ottelusta näytöt ovat kuitenkin niin vahvat, että vilppiä on syytä epäillä.

- Veikkaus ilmoitti, että heillä on jotain epänormaalia käytöstä. Näin käsitin raportista, jonka näin. Tai se oli oikeastaan Veikkauksen edustajan kommentti.

"Seurojen osalta ei kommentoitavaa"

Tutkimusprosessi on vielä pahasti kesken. Casagrande ei suostu valaisemaan, miten ja missä vaiheessa mennään, mutta mukana on niin kansainvälisiä tahoja kuin viranomaisia ja vedonlyöntiyhtiöitä. Pääsihteerin mukaan meneillään on "normaali, standardi prosessi".

- Poliisi on tietenkin aina mukana. Viranomaisilla on tietyt omat jutut, millä he asioita monitoroivat. Ja meillä on sitten yhteistyötä heidän kanssaan.

Palloliiton rooli vilppitutkinnassa on Casagranden mukaan hääriä aktiivisena toimijana asiaa tutkivien tahojen välillä. Palloliiton on oltava vahvasti kartalla sen omaan sarjaan liittyvässä tutkinnassa, mutta pääasiallinen tutkijaviranomainen on poliisi. Siihen, mitä Kakkosen pelissä oikein epäillään tapahtuneen ja kumpaa seuroista epäillään ei Casagrande ota kantaa.

- Seurojen osalta ei ole mitään kommentoitavaa, pääsihteeri ilmoittaa jämäkästi.

Casagrande veikkaa tutkinnan etenevän kuitenkin suhteellisen nopeasti. Uutta tietoa ja tuloksia saataneen jo tällä viikolla.

- Odotellaan, että saadaan nämä meidän prosessit päätökseen, katsotaan tuloksia ja pohditaan, onko jatkotoimiin aihetta.