Lionel Messi teki eksoottisen matkan – palkkioksi 3,5 miljoonaa euroa!

Lionel Messin vierailu Gaboniin on nostattanut monien kulmakarvoja. Ranskalaislähteen mukaan Messi sai lyhyestä visiitistä huiman palkkion.  

Lionel Messi vieraili Gabonissa presidentti Ali Bongon (oik.) kutsumana. Kuva: AFP / Lehtikuva

Lionel Messi vieraili viikonloppuna Gabonissa maan presidentin Ali Bongon kutsumana. Vierailun virallinen tarkoitus oli Port-Gentilin stadionin peruskiven muuraaminen. Maassa järjestetään Afrikan mestaruuskisat vuonna 2017.

France Footballin mukaan (siirryt toiseen palveluun) matka on kuitenkin herättänyt paljon kummastusta ja närää. Argentiinalaistähden rennon pukukoodin lisäksi ihmetystä on herättänyt presidentti Bongon toiminta.

Jalkapallon ystäväksi tunnustautuva presidentti kuljetti henkilökohtaisesti Messiä maasturillaan pääkaupunki Libervillessä siten, että väkijoukot joutuivat väistymään tieltä. Presidentin vastustajat eivät olleet mielissään tästä. Gabonilla on mittavat öljyvarat, mutta maa kärsii silti sosiaalisesta eriarvoisuudesta sekä köyhyydestä.

Asiaa ei helpota se, että raporttien mukaan Messi tilitti vierailustaan noin 3,5 miljoonaa euroa. Afrikan mestaruuskisat ovat Gabonissa vastatuulessa, koska monet maan reilusta 1,5 miljoonasta asukkaasta eivät kalliita kisoja halunneet. Bongon uskotaan saaneen kisat öljyrahalla ja hyvillä suhteillaan Afrikan jalkapalloliiton puheenjohtajaan Issa Hayatouiin.     

Messin saapumisen taustalla on mitä ilmeisimmin kaksi entistä FC Barclonan pelaajaa, joilla on hyvät suhteet presidentti Bongoon. Samuel Eto’o oli hiljattain kymmenen päivän lomalla Libervillessä. Myös Decolla on läheisiä linkkejä pieneen länsiafrikkalaiseen maahan, sillä hän toimii Gabonin maajoukkueluotsi Jorge Costan epävirallisena apuvalmentajana.