Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Spiethin Grand Slam unelma päättyi notkahdukseen

Henkinen notkahdus oli Jordan Spiethin mukaan syynä siihen, ettei menestystä tullut. Nuorukainen kehuu kolmea uusintakierrokselle mennyttä pelaajaa vuolaasti.

urheilu
Jordan Spieth
EPA

Jordan Spieth syyttää henkistä notkahdusta kahdeksannella reiällä. Juuri ennen puolta väliä tullut tuplabogie ja 17 ja 18 reiällä tulleet virheet aiheuttivat sen, ettei unelma kolmen peräkkäisen major-voiton saavuttamisesta onnistunutkaan.

Yleensä vakaalta 21 -vuotiaalta texasilaiselta muutama virhe maksoi paikan voittoon, kun hän tippui kolmen parhaan joukosta uusintakierrokselta.

Payoffs-tyyliselle uusintakierrokselle jatkoivat Yhdysvaltain Zach Johnson, Australian Marc Leishjman ja Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen.

Amerikkalainen Zach Johnson eteni kierroksen ja samalla turnauksen voittoon. Spieth oli ensimmäisten joukossa miestä onnittelemassa.

– Minulla oli pari notkahdusta siinä kahdeksannella reiällä ja se maksoi minulle mahdollisuuteni. Kuka olisi uskonut, että 18 reiän moka olisi se, joka minut sitten tiputtaa jatkosta. Sillä reiällä on vaikea lyödä täydellisesti, mutta olisin halunnut antaa itselleni paremman mahdollisuuden voittaa, Sipeth kertoo AFP:lle.

Spieth aloitti päivän hyvistä asemista, vain lyönnin päässä kärjestä. Tavoitteeksi päivälle hän oli asettanut neljä alle, eli 68 lyöntiä, mutta tulokseksi hän sai 69.

– En kyllä odottanut, että kolme pelaajaa tekee tuollaisen tuloksen näissä olosuhteissa. En nähnyt, että se tapahtuu. Se oli uskomatonta golfia heiltä, Spieth kehuu.

Kanssakilpailijat saavat ennakkosuosikkina kisaan lähteneeltä Spiethiltä suitsutusta, mutta mies ei moiti itseään.

– En ole kovin pettynyt. Ei siinä esimerkiksi käynyt niin, että tipuin viimeisellä reiällä, vaan 17:kin oli minulle tosi vaikea. En vain saanut siellä hyvää puttia aikaiseksi ja 18 reiällä tein virhearvion.

– Tämä ei vain ollut nyt yksi noista turnauksista. En moiti itseäni liikaa, on vaikeaa pelata hyvin joka kerralla.

Lähteet: AFP, ESPN

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat