Johnson nöyränä voittonsa jälkeen

Silminnähden liikuttunut Johnson paljasti toistelleensa Raamatun kohtaa kilpailun aikana pysyäkseen keskittyneenä.

urheilu
Zach Johnson British Openissa 2015.
EPA

Zach Johnson ei pystynyt katsomaan, kun voitto ratkesi British Openin jännittävän playoff-kierroksen, eli neljän reiän uusinnan jälkeen. Oosthuizen ei onnistunut viimeisessä putissaan, joka toi uran toisen arvokisavoiton Johnsonille.

Selvästi liikuttunut Johnson kertoi olevansa nöyränä voittonsa johdosta.

– Olen niin ylpeä, kun voin olla osa tämän hienon lajin historiaa tällä tavalla ja saan nimeni tähän pokaaliin. Varsinkin kun katson nimiä, joita siinä on omani edellä.

– Nöyrä ja epätodellinen ovat sanoja, jotka nyt kuvaavat tunteitani.

Jordan Spieth oli yksi ensimmäisistä, jotka riensivät onnittelemaan Johnsonia. Johnson liittyy nyt Sam Sneadin, Jack Nicklausin, Seve Ballesterosin, Sir Nick Faldon ja Tiger Woodsin joukkoon.

He ovat kaikki voittaneet majorit molemmilla perinteikkäillä kentillä, The Old Coursella sekä Augustassa. Molemmat ovat golfin kuuluisimpia kenttiä kautta historian.

– Se, että voitin sekä Augustassa 2007 ja nyt The Openissa St. Andrewsissa, sitä on vaikea pukea sanoiksi golffarina, urheilijana tai ihmisenä.

– En ole historioitsija ja tiedän varmaan suunnilleen saman verran kuin tekin, mutta tiedän, että St. Andrews on golfin synnyinpaikka.

Kahdeksan vuoden ero voittojen välillä antaa kuvaa 39 -vuotiaasta Johnsonista. Hiljainen, tehokas ja tasainen, joka ottaa kaiken irti saamistaan tilaisuuksista. Hänen nimensä ei edes noussut kovin ylös tulosluettelossa ennen maanantain birdieitä.

Johnson aloitti kahdella birdiellä myös kolmen miehen ja neljän reiän uusinnan, jonka päätteeksi voitti koko turnauksen.

Vahvasti uskonnollinen Johnson kertoi toistelleensa itselleen raamatun psalmia viiden päivän vaikeiden sääolosuhteiden vuoksi kisan aikana.

– Toistelin sitä koko päivän ajan 'ole kärsivällinen, odota herraa, ole uskalias ja rohkea. Ole kärsivällinen ja odota herraa', se on vain jotain millä pidän itseni keskittyneenä.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat