Suora

  • Punttia ja yleisurheilua
  • Taitoluistelun MM, parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun MM, naisten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

NBA-historiaa: Naisvalmentaja vie miesten joukkueen kesäliigan voittoon

San Antonio Spurs voitti kesäliigan finaaliottelussa Phoenix Sunssin pistein 93-90. Historiallisen voitosta tekee se, että voittoon joukkueen johdatti ensimmäistä kertaa naisvalmentaja.

urheilu
Becky Hammon, Venäjän koripallomaajoukkue, Lontoon olympialaiset 2012
Becky Hammon pelaajaurallaan Venäjän koripallomaajoukkueen mukana Lontoon olympialaisissa.EPA/LARRY W. SMITH

Becky Hammonista on tullut sekä ensimmäinen nainen, joka valmentaa miesten NBA joukkuetta, mutta myös ensimmäinen nainen, joka johdattaa valmentamansa joukkueen NBA:n kesäliigan voittoon.

Hammon nimitettiin ensimmäisenä naisena historiassa kesäkauden päävalmentajaksi ja hän johdatti joukkueensa kesäliigan voittoon. San Antonio Spurs voitti finaaliottelussa Phoenix Sunssin pistein 93-90.

– Pelaajat kuuntelivat ja tekivät paljon töitä. He olivat väsyneitä, mutta taistelivat loppuun saakka, Hammon kiittää joukkuettaan voiton jälkeen BBC:n haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

Spurs voitti mini-sarjan otteluista kuusi ja hävisi yhden. Valmentajana Hammon on ansainnut pelaajiensa kunnioituksen.

– Ei tässä ole mitään nais-asetelmaa tai mitään, hän on valmentaja ja me kuuntelemme, kommentoi Spurs pelaaja Jarrell Eddie the Guardianille. (siirryt toiseen palveluun)

Hammon aloitti uransa pelaamalla 15 vuotta WNBA:ssa (Women's National Basketball Association), jossa hänet valittiin tähdistökentälliseen kuusi kertaa. Hän ehti pelata Amerikan lisäksi sekä Espanjassa että Venäjällä. Maajoukkuetasolla Hammon edusti sekä Yhdysvaltoja ja Venäjää, koska hänellä on molemmat kansalaisuudet.

Hän ilmoitti pelaajauransa lopettamisesta kesäkuussa 2014.

Valmentajauransa Hammon aloitti San Antonio Spurssien apulaisvalmentajana kesällä 2014. Tuolloin hän oli ensimmäinen naisvalmentaja, joka on koskaan ollut valmennustehtävissä NBA miesten joukkueessa kauden aikana.

Kesäkaudella Los Angeles Clippersin apulaisvalmennukseen on häntä aiemmin kuulunut Natalie Nakase.

Lähteet: the Guardian, BBC Sport

Suosittelemme

Tuoreimmat