1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tässä on Möttölän seuraaja Susijengin kapteenina

EM-kisoihin valmistautuvan Susijengin uusi alfasusi on kokenut maajoukkuemies Shawn Huff, 31.

Shawn Huff. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen koripallomaajoukkueen uusi kapteeni on Shawn Huff, 31. Helsinkiläisseura ToPon kasvatti ja liigalegenda Leon Huffin poika perii laumajohtajan viitan Hanno Möttölältä, jonka 20-vuotinen maajoukkueura päättyi viime syksyn MM-kisoihin.

- Totta kai olin alkuun yllättynyt, jopa shokissa. Hetken asiaa mietittyäni hyväksyin minulle heitetyn haasteen ja halusin ottaa sen vastaan. Henkka (Dettmann) oli selkeästi miettinyt asiaa tarkasti ja valinta oli minulle suuri luottamuksen osoitus ja kunnia, Huff kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Huff on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta jo arvokisoja kolunnut maaotteluveteraani. Monipuolisuutensa vuoksi lempinimen ”Susijengin linkkuveitsi” ansainneella Huffilla on tilillään 146 maaottelua. Saksalaista Neckar Riesen Ludwigsburgia edustava Huff esiintyi miesten maajoukkueessa ensimmäisen kerran vuonna 2003. Hän on ollut nostamassa Suomea B-divisioonasta A-tasolle ja vetänyt sittemmin susinutun ylleen EM-kisoissa 2011 ja 2013 sekä MM-kisoissa 2014.

- Shawn edustaa kaikkea sitä, mitä suomalaiseen koripalloon halutaan. Hän on luotettava, täsmällinen, ahkera, sitoutunut ja ottaa kaikki ympärillään olevat erinomaisesti huomioon. Shawn on empaattisesti superlahjakas persoona, Dettmann kommentoi kapteenin valintaa.

Ensimmäisen kerran Shawn Huff toimii Susijengin uutena "alfasutena" lauantaina 1.8., jolloin Suomi isännöi Tampereella hallitsevaa Euroopan mestaria Ranskaa maaottelukesän avauksessaan.