Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tourin johtajaa koetellaan – virtsaa, sylkeä ja epäurheilijamaista käytöstä

Tour de Francen johtaja Chris Froome ei ollut vakuuttunut, että 19. etapin voittoon perjantaina ajanut Vincenzo Nibali käyttäytyi herrasmiessääntöjen mukaisesti tehdessään irtioton kun hän itse pysähtyi korjaamaan pyöräänsä.

urheilu
Chris Froome
AFP / Lehtikuva

Vihainen Tour de Francen johtaja Chris Froome syytti päivän etapin voittanutta Vincenzo Nibalia epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä.

Nibalia lähti irtiottoon sillä aikaa kun keltapaitaa kantava Froome joutui pysäyttämään hetkeksi tien sivuun. Tourin 19. ja vaikeimman Alppien etapin maalissa Nibali oli kuullut kunniansa Froomelta.

– Hän oli hyvin vihainen, mutta se on hänen ongelmansa, Nibal kommentoi APTN:lle.

Froomen pyörään jumittunut kiven pala häiritsi hänen jarrujaan Col de la Croix de Ferin nousussa ja pakotti hänet hetkeksi tien sivuun.

Kun Froome pysähtyi, Nibali iski.

Nibali selitti jälkikäteen, ettei ollut nähnyt Froomen pysäyttävän, vaikka tv-kuva näyttääkin Nibalin kurkkivansa olkansa taakse Team Sky:n kuskin suuntaan tilanteessa.

Nibalin mukaan hän oli alusta alkaen päättänyt iskeä kyseisellä nousulla.

– Olin tosi pettynyt siitä miten Froome puhui minulle lopussa, sillä tietääkseni mikään sääntö ei sano, että kilpailun johtajaa on odotettava jos hänellä on tekninen ongelma.

Nibali ohitti La Toussuiren nousulla vielä kisaa johtaneen Pierre Rollandin ja kuittasi etapin voiton.

Herrasmiessääntö

Kilpailijat ajavat yhdessä tuhansia kilometrejä, joten Nibalin olisi herrasmiessääntöjen puitteissa olettanut odottavan Froomea, eikä käyttävän tilaisuutta hyväkseen.

– Ikään kuin minun mekaaninen ongelmani olisi jotenkin provosoinut hänet lähtemään karkumatkalle. Kun pääsimme maaliin, kerroin hänelle kyllä tarkalleen mitä mieltä hänestä olen, Froome kertoi maaliin päästyään.

Froomen ainoaksi ongelmaksi ei jäänyt valitettavasti Nibalin epäurheilijamainen käytös.

Tv kuva viimeiseltä nousulta näyttää selvästi kuinka katsoja lähestyy rataa ja sylkee kohti pyöräilijää. Kilpailun 14 etapilla Froome on myös kertonut saaneensa kupillisen virtsaa päällensä katsomosta.

– Aivan pöyristyttävää käytöstä, Froome puhisi APTN:n toimittajalle.

Tourilla nähtiin myös toinen irtiotto, kun Froomen lähin kilpailija Nairo Quintana näytti voimansa jättäen keltapaidan taakseen La Toussuiren hiihto-stadionin nousulla.

Ensi kertaa Tourin aikana Froome juotui luovuttamaan ja antoi Quintanan mennä menojaan. Hän kertoi myöhemmin APTN:lle, että säästi voimiaan lauantain viimeiselle Alppien etapille, jolla luvassa on kaksi todella raskasta nousua.

Päivän taktiikkana oli Froomen mukaan ajaa vakaasti ja koittaa rajoittaa mahdollisia vahinkoa, eikä jahdata Quintanaa.

Lähteet: APTN

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat