Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros
  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Quintanan kiri ei riittänyt – “Uskomaton olo ja tunne”

Chris Froomen toinen pyöräilyn Ranskan ympäriajon voitto on enää sinettiä vailla. Nairo Quintana yritti haastaa Froomen tosissaan raastavalla 20. etapilla.

urheilu
Chris Froome, Alejandro Valverde ja Nairo Quintana
Chris Froome (vas.), Alejandro Valverde ja Nairo Quintana.AFP / Lehtikuva

Sky-tallin Chris Froome johti ennen 20. etappia Ranskan ympäriajoa 2 minuutin ja 38 sekunnin erolla Movistarin Nairo Quintanaa. Kolumbialaisen odotettiin yrittävän irtiottoja vaikeilla mäkiosuuksilla ja näin myös kävi.

Quintana yritti tehdä ratkaisunsa jo heti ensimmäisessä nousussa Col de la Croix de Ferille, mutta pääjoukko, jossa myös Froome polki, sai hänet kiinni. Toisessa, etapin päättävässä legendaarisessa Alpe d’Huezin nousussa Quintana pani kaiken peliin. Hän onnistuikin pudottamaan Froomen kannoiltaan ja saapui maaliin toisena. Quintana sai toisesta sijastaan bonussekunteja, mutta nekään eivät riittäneet, sillä Froome jäi hänestä ainoastaan minuutin ja 20 sekuntia.

- Tämä oli viimeinen päivä ja minun oli pakko yrittää. Luulin, että olisimme päässeet karkuun Col de la Coix de Ferillä, mutta emme onnistuneet, Quintana harmitteli.

- Annoin kaikkeni heti ensimmäisestä viikosta lähtien. Meillä oli tuolloin vaikeuksia, koska kolaroin ja jouduin polkemaan yksin tuulessa. Se maksoi minulle puolitoista minuuttia ja siinä menetin Tourin.

Myös vuonna 2013 Froomen voitto ratkesi Quintanaa vastaan Alpeilla. Britin toinen Tour-voitto on nyt enää sinettiä vailla, sillä perinteisesti viimeisellä etapilla ei keltaisen paidan kantajaa enää haasteta.

- Tämä oli todella vaikea päivä, mutta maalissa tämä oli uskomatonta. Uskomaton olo ja tunne, Froome sanoi ja totesi 25-vuotiaan Quintanan olevan tulevaisuuden mestari.

- Hän on nuori, hän on erittäin vahva ja kova henkisesti. Hänellä on loistava tulevaisuus ja ensi vuonna hän taistelee jälleen.

Viimeistä edellisen, 110,5 kilometrin mittaisen etapin Modane Valfrejusista Alpe d’Hueziin voitti FDJ-tallin Thibaut Pinot. Tämä oli ranskalaiselle toinen Tourin etappivoitto, sillä hän voitti vuonna 2012 Tourin 8. etapin.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat