Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Bluesille pahin takaisku maalivahtiosastolle – ”Täytyy tehdä muita ratkaisuja”

Jääkiekon SM-liigakausi lähestyy, joten Yle Urheilu kartoitti liigaseurojen tämän hetkiset tilanteet. Espoon Blues koki pahimmat takaiskunsa maalivahtiosastolla.

urheilu
Kaapo Kähkönen
Murtautuuko Kaapo Kähkönen liigan maalivahtieliitiin?Tomi Hänninen

TULLEET: Christian Engstrand (Székesfehérvár, HUN/AUT), Mikko Kukkonen (Ilves), Juuso Vainio (HPK), Markus Poukkula (JYP), Janne Puhakka (Chicoutimi, QMJHL), Eero Somervuori (HPK)

*LÄHTENEET: *Eetu Laurikainen (Bakersfield, NHL), Jani Nieminen (SaiPa), Miro Aaltonen (Kärpät), Bracken Kearns (Bridgeport, AHL), Stefano Giliati (Medvescak, KHL), Artem Iossafov (Gentofte, DEN)

ARVIO: Talousvaikeudet ovat tuoneet haasteita pelaajamarkkinoilla toimimiseen. Blues on kuitenkin selvinnyt tilanteeseensa nähden vähin kolauksin, ja Kim Hirschovitsin johtaman joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa.

Maalivahtikaksikon Laurikainen - Nieminen lähteminen on pahin takaisku. Ruotsalaiskiertolainen Christian Engstrand on toistaiseksi suuri kysymysmerkki, mutta lahjakas Kaapo Kähkönen saattaa hyvinkin murtautua liigan maalivahtieliittiin.

16 maalia viimeistelleen Miro Aaltosen lähtöä Kärppiin Blues yrittää paikata kokeneella Eero Somervuorella. Bracken Kearnsin lähtö AHL:ään puolestaan heikentää pahasti sentteri- ja puolustuspeliä. Mikko Kukkonen tuo pakistoon kokemusta ja työteliäältä Markus Poukkulalta odotetaan vihdoin lopullista läpimurtoa liigatasolle.

*GM PETER AHOLA: *"Joukkue on tällä hetkellä valmis, emmekä etsi aktiivisesti lisävahvistuksia. Meillä on aika hyvä jatkuvuus viime kaudesta, joten joukkue on hyvin samannäköinen. Maalivahtiosastolla Laurikainen pelasi mahtavan kauden ja sai palkintona NHL-sopimuksen. Totta kai olisimme pitäneet hänet täällä mieluusti, mutta näissä tilanteissa täytyy tehdä muita ratkaisuja. Olemme tyytyväisiä Engstrandiin, hän on niinikään lupaava, ehkä vähän Laurikaista kokeneempi maalivahti joka saa nyt hyvän näyttöpaikan. Somervuori on takuuvarma pistemies ja uskomme että Poukkula tulee tekemään ensi kaudella aika vakuuttavaa jälkeä. Iso osa lähtijöidenkin pisteistä syntyi ylivoimalla, ja sen primus motorit Kim Hirschovits ja Otso Rantakari jatkavat meillä. Korvaajia pitäisi siis löytyä, vaikka ei ehkä ihan samantyyppisiä."

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat