Suora

  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Ilves antaa nuorille vastuuta – ”Hintzin menetyksestä pitäisi tehdä kirjan verran tarinaa”

Jääkiekon SM-liigakausi lähestyy, joten Yle Urheilu kartoitti liigaseurojen tämän hetkiset tilanteet. Ilves on nuorentunut, mutta joukkueessa luotetaan pelaajien potentiaaliin.

urheilu
Eemeli Suomi
Nuorten SM-liigassa dominoinut Eemeli Suomi tuo oman lisänsä Ilveksen hyökkäykseen.Tomi Hänninen

TULLEET: Hannu Toivonen (Sport), Lassi Yrjölä (Chicago, USHL), Marcus Fagerudd (Luulaja, SWE), Jyri Niemi (HPK), Veli-Matti Vittasmäki (KalPa), Markku Flinck (SaiPa), Markus Jokinen (LeKi), Joonas Vihko (HPK)

LÄHTENEET: Juha Järvenpää (KooKoo), Tommi Kivistö (Automobilist, KHL), Mikko Kukkonen (Blues), Mikke Levo (LeKi), Turo Asplund (Lukko), Steven Zalewski (Straubing, GER), Roope Hintz (HIFK), Joonas Korpisalo (Columbus, NHL), Vojtech Polak (HPK)

ARVIO: Ilves koki hienon viime kauden jälkeen kovat menetykset, mutta etenkin hyökkäyksessä riittää yhä mm. Sami Sandellin, Teemu Rautiaisen ja Antti Tyrväisen johdolla potentiaalia. Puolustuksen tukipilarien Tommi Kivistön ja Martti Järventien lähdöt olivat kovimmat kolaukset. Pietarsaaren kasvatilla Marcus Fageruddilla riittää taitoa ja Jyri Niemi sekä Veli-Matti Vittasmäki tuovat jykevyyttä.

Hyökkäysrintamalla hankinnat ovat jääneet toistaiseksi kolmeen pelaajaan. Markku Flinck tuo röyhkeyttä ja kahden suunnan pelaamista sentteriosastolle, kun taas kokenut taskurakettilaituri Joonas Vihko on parhaimmillaan erittäin vaarallinen hyökkäyspäässä. Markus Jokinen teki puolestaan viime kaudella kovaa jälkeä Mestiksessä.

Yksi mielenkiintoinen lisä hyökkäykseen on viime keväänä nuorten SM-liigan piste-ennätyksen rikkonut Eemeli Suomi. Tuomas Tuokkola on saanut viime vuosina revittyä miehistöstään kaiken irti, joten vaikka pelaajisto on paperilla heikentynyt, voi Ilves olla kauden musta hevonen.

URHEILUTOIMENJOHTAJA JUHA PAJUOJA: "Tällä hetkellä tilanne on sellainen, että emme välttämättä tarvitse enää yhtäkään pelaajaa lisää. Tietysti toiveita aina on - niin faneilta meikäläisen kuin meikäläiseltä meidän hallituksen suuntaan rahapuolen suhteen. Käytännössä joukkue on aika lailla kasassa. Joukkue on muuttunut viime kaudesta aika lailla, koska pelaajia lähti aika paljon. Porukka on nuorentunut, testituloksien perusteella vähän urheilullisempi, ja ehkä mukana on muutama yllätysvalmis pelaaja enemmän kuin aiemmin. Olemme valmennuksen kanssa yhtä mieltä siitä, että näissä pelaajissa on potentiaalia, eikä meidän siksi kannata hommata eteen pelaajia ja sysätä nuoria heidän taakseen. Heille täytyy rohkeasti antaa oikea mahdollisuus. Lähtijöistä esimerkiksi Kivistön olisimme halunneet pitää, mutta toisaalta hän teki meillä sen mitä hänen pitikin, eikä huutanut kovaa palkkaa vaan oli nöyrä ja pelasi tulevaisuuttaan ajatellen. Roope Hintz oli myös menetys, mutta siitä pitäisi varmaan tehdä kirjan verran tarinaa."

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat