Mielenkiintoinen kaksikko paikkaa JYPin menetyksiä - ”Perrinin korvaaminen on koko joukkueen asia”

Jääkiekon SM-liigakausi lähestyy, joten Yle Urheilu kartoitti liigaseurojen tämän hetkiset tilanteet. Eric Perrinin lähtö jätti JYPin riveihin syvän loven, mutta joukkueen hyökkäyksestä löytyy tästä huolimatta yhä laatua.

urheilu
Janne Tavi
Janne Tavilta odotetaan pisteitä JYPissäkin.Tomi Hänninen

*TULLEET: *Nolan Yonkman (Adirondack, AHL), Janne Kolehmainen (KalPa), Joonas Nättinen (Modo, SWE), Janne Tavi (SaiPa)

*LÄHTENEET: *Sami Rajaniemi (Pelicans), Henri Auvinen (HPK), Mikko Viitanen (Ässät), Eric Perrin (TPS), Markus Hännikäinen (Lake Erie, AHL), Juuso Ikonen (Kärpät), Markus Poukkula (Blues), Mikko Mäenpää (Ambri-Piotta, SUI)

*ARVIO: *Hyökkäyksestä lähti kokemusta (Perrin), taitoa (Ikonen) ja monipuolisuutta (Hännikäinen). Puolustuksesta taas kolme konkaria, jotka jättivät isot aukot. AHL:n veteraanipuolustaja Nolan Yonkman on fyysinen pelote, joka yrittää Mikko Kaltevan ja Mikko Luoman kanssa olla esimerkkinä nuorille JYP-pakeille.

Perrinin lähtö TPS:ään oli erittäin kova menetys keskikaistalla, mutta Nättisen veljekset, Joonas ja Julius, ovat todella mielenkiintoinen kaksikko. JYP-hyökkäyksessä on takaiskuista huolimatta yhä laatua ja syvyyttä tuovat puolustusorientoitunut Janne Kolehmainen ja viime kausina tasaisesti pisteitä nakuttanut Janne Tavi.

*PELAAJAKOORDINAATTORI JUKKA HOLTARI: *"Iso osa joukkueen rungosta rakentui viime talvena ja aikaisin keväällä. Tällä hetkellä ei ole aktiivista pelaajahakua päällä. Meillä on JYPmäinen työteliäs, sisukas ja sitoutuva joukkue. Tavi on vauhdikas kahden suunnan pelaaja parhaassa iässä ja pystynyt maalintekoon SM-liigassa. Nättinen on mukavaa nähdä pitkän kiertueen jälkeen kasvattajaseurassaan, hän on vahva kamppailija ja kahden suunnan sentteri. Kolehmainen on kova kamppailija ja hankala vastustaja, Yonkman puolestaan kookas puolustava pakki. Yonkman tuo myös johtajuutta, ja oli AHL:ssä kolmen joukkueen kapteeni, ja aina NHL-sopimuksella. Lähtijöistä Perrin on ihan oma lukunsa, eikä hänen ruutuaan yksi mies paikkaa. Se on enemmänkin koko joukkueen yhteinen asia."

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat