Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

KalPa nojaa huippumaalivahteihin – ”Hyökkäykseen kaksi julkaisematonta sopimusta”

Jääkiekon SM-liigakausi lähestyy, joten Yle Urheilu kartoitti liigaseurojen tämän hetkiset tilanteet. KalPassa takalinjojen suurin vahvuus löytyy maalivahtiosastolta.

urheilu
Eero Kilpeläinen
Eero Kilpeläisen odotetaan olevan KalPan puolustuksen tukipilareita ensi kaudellakin.Tomi Hänninen

*TULLEET: *Santeri Lukka (KalPa), Balazs Sebok (Hokki), Joni Nikko (Lukko), Jesse Mankinen (SaiPa)

*LÄHTENEET: *Andy Chiodo (Innsbrück, AUT), Tuukka Smura (Hokki), Miika Koivisto (Lukko), Tero Konttinen (Rouen, FRA), Mikael Seppälä (Hokki), Veli-Matti Vittasmäki (Ilves), Arttu Ilomäki (Tappara), Michal Birner (Liberec, CZE), Toni Hyvärinen (KooKoo), Janne Kolehmainen (JYP), Tomas Kubalik (Ingolstadt, GER), Jukka Voutilainen (Schwenningen, GER)

*ARVIO: *KalPan aseet ovat ensi kaudella nuoressa hyökkäyksessä. Saku Kinnunen, Jonne Tammela, Joni Nikko ja mahdollisesti myös Kasperi Kapanen ovat nimiä, jotka muodostavat kokeneempien pelaajien, kuten Jaakko Rissasen ja Mikael Ruohomaan, kanssa iskukykyisen miehistön.

Kesän täsmähankinta oli SaiPassa kahdella edelliskaudella kukkaan puhjennut laituriväkkärä Jesse Mankinen. Kuopiossa takalinjojen suurin vahvuus on maalivahtikaksikko Eero Kilpeläinen - Samu Perhonen. KalPan menestyksen kannalta on erittäin tärkeää, että Kilpeläinen palaa loukkaantumisensa jälkeen viime syksyn huipputasolleen.

*URHEILUTOIMENJOHTAJA KIMMO KAPANEN: *"Meillä on kaksi julkaisematonta sopimusta hyökkäyspäähän, joiden lisäksi sinne haetaan lähtökohtaisesti vielä yhtä pelaajaa. Harjoitusotteluiden perusteella sitten katsotaan mitä tehdään, jos kirstun pohjalle vielä jää rahaa. Puolustus ja maalivahdit ovat pitkälti samat kuin viime vuonna, ja siihen ollaan pirun tyytyväisiä. Meillä on paljon nuoria, nousevia pakkeja. Hyökkäyspäässä tapahtui iso muutos. Haimme luisteluvoimaa hyökkäyspäähän, jonka myötä yritämme olla astetta nopeampia. Siihen suuntaan (päävalmentaja Pekka) Virta haluaa joukkuetta viedä ensi kaudella ja sen mukaan miehiä on yritetty etsiä. Äijiä lähti paljon, mutta yhtä lailla heitä tulee takaisinpäin ja olen tyytyväinen siihen mitä olemme saaneet tilalle. Mankinen on ollut toiveissamme jo pari vuotta, ja nyt hänet saatiin mukaan tutun sentterin rinnalle. Toisella laidalla Keränen jatkaa, kun taas kakkoskenttää rakennetaan Ruohomaan ympärille. Voutilaisen halu katsella ulkomaille oli tiedossa pitkään, ja annoimme vähän armoa hänen optionsa suhteen."

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat